STAVANGER: Kaizers-vokalist Janove Ottesen er helt klar på at pause er pause: — Det blir alltid diskusjoner om at bandet skal oppløses når vi varsler pause. Pause tolkes av enkelte som slutten. Og det er helt feil.

Bandet skal uansett først spille flere konserter både i Norge og i utlandet. Noen av konsertene kjøres med fri aldersgrense - åpen for publikum både over og under 18 år.

Tilbud

— Det er et tilbud til kidsen. Vi liker å gjøre slike konserter på hjemmebane i Bergen og Stavanger. Mange får dermed sin første konsertopplevelse med oss. Og da snakker vi om brakdebuter. Ikke mange andre band kommer opp mot Kaizers i show og intensitet.

— Hva var din første konsertopplevelse?

— Return. Jeg husker at Terje (Vinterstø, Kaizers-gitaristen) var på samme konsert.

Konsertene inngår i bandets siste Maestro-turné. Legges alle delturneene sammen, ender Kaizers på rundt 145 Maestro-konserter.

3 x utsolgt

— Vi er der vi sa vi skulle være for et par år siden. Alle hovedkonsertene i Norge er utsolgt. Det samme gjelder for de avsluttende konsertene i Danmark. Vi avslutter med tre utsolgte hus - i alt 4500 solgte billetter - på Vega i København.

I alt blir det i underkant av 30 konserter på denne avsluttende Maestro-runden. Flere av konsertene i Tyskland, Østerrike og Sveits er også utsolgt. Og nå spiller bandet på steder med kapasitet til 1000 mann, som forutsatt i arbeidsplanen.

— Blir det fullt hus disse stedene, så tjener vi penger. I framtiden kommer vi til å konsentrere oss om spille i byer og land hvor vi trekker bra med folk. Vi gidder ikke bruke tid og krefter på steder hvor det kommer 200 mann.

Men Kaizer-pausen er likevel ikke Kaizers-fri for bandet: Etter juleferien blir det komponering og demojobbing. - Vi satser på å spille inn oppfølgeren til «Maestro» neste høst. Og den kommer vi til å spille inn et annet sted enn hos Jørgen Træen i Bergen. Ikke fordi vi er lei Træen, men fordi vi vil utvikle oss videre også i studio, sier Ottesen.

Tester ut

Han varsler et fjerdealbum som er mer klassisk rock i lydbildet. Men en utgivelse med sedvanlig variasjon låtene imellom. - Variasjon er bra. Det blir også valser og tangoer. Sluttresultatet vil uansett være kaizersk og gjenkjennelig.

Vokalisten og hovedkomponisten forteller at bandet på noen konserter prøver ut noen av låtkandidatene til det nye albumet. - Vi kommer sannsynligvis til å spille både «Du og dine», «9 mm» og «Den sjette sansen» - dette er arbeidstitlene. Ottesen beskriver den første som en «rockesang», den andre som «riff- og beatbasert» - litt i samme gate som «Blitzregn baby», og den siste som en seig, groovy og mektig rocker.

— Vi velger å flashe tre-fre nye sanger. Vi er ikke redde for at det skal gå utover et eventuelt framtidig platesalg. Andre band, særlig de rene popgruppene, har mer å frykte på det området. Vi er et fanbasert liveband, vi skal ikke være for bekymret for å miste kjøpere på slike eksperimenter.