KRISTIANSAND: Pengene skal skytes inn i nye initiativ innen kirkens barne— og ungdomsarbeid, ifølge Kirkens Informasjonstjeneste.

Reformens mål er å utvikle en systematisk trosopplæring som fremmer kristen tro, gir kjennskap til den treenige Gud og gir hjelp til livstolkning og livsmestring for alle døpte i alderen 0-18 år.

— Tildelingen bidrar til å fornye kirkens kommunikasjon med barn og unge radikalt, sier prosjektleder Paul Erik Wirgenes i Kirkerådet.

Tildelingen på 19 millioner, er et kutt på fire millioner fra det opprinnelige budsjettforslaget.

2 millioner til Agder

To av millionene tilfaller menigheter i Agder og Telemark bispedømme. Randesund menighet har fått 300.000 til trosopplæring, Sør-Audnedal prestegjeld har mottatt 353.000, Kvinesdal prestegjeld får 615.000 kroner, mens Arendal kirkelige fellesråd i samarbeid med Froland kirkelige fellesråd får en halv million kroner til forsøksvirksomhet i "Reform av trosopplæring".

Med en opptrapping på 19 millioner og videreføring av tidligere bevilgning vil det i 2006 være 74 millioner kroner til disposisjon for trosopplæring.

Andre trossamfunn

Andre tros- og livssynssamfunn får også økonomisk støtte til å følge opp barne- og ungdomsmedlemmer, men ikke i samme skala som Den norske kirke.

35 prosjekter i 65 menigheter fikk innvilget støtte til forsøk med trosopplæring i 2005. Medregnet de 43 forsøkene som ble satt i gang i 2004, mottar nå 253 menigheter i Den norske kirke prosjektstøtte.

Fakta om trosopplæringsreformen (PDF-dokument)