HARDKJØR: Avisen New York Post kjørte Tiger Woods-skandalen på forsiden 20 dager på rad. FAKSIMILE: NEW YORK POST Foto: FAKSIMILE: NEW YORK POST

For tabloidavisen New York Post har skandalene rundt golfspilleren Tiger Woods vært en fest.I 20 dager på rad har avisen satt Woods, eller en av hans påståtte elskerinner, på forsiden.

62.000 artikler Gårsdagens avis var den første Tiger-frie siden 29. november. Ikke engang terrorangrepet 11. september 2001 genererte like mange forsidesaker på rad, ifølge nettstedet The Wrap.

Det siste oppslaget handlet om hvordan Woods nå bruker dagene på å se tegnefilm og nettene til å trene golf.

Etter det har nyhetsstrømmen tørket inn – i alle fall for en liten stund.

Et Google-søk gir for øvrig mer enn 62.000 treff på Tiger Woods i nyhetsartikler den siste måneden.

Må tjene penger Eksperter mener nå at Tiger Woods-skandalen kommer til å endre hvordan sportsjournalister jobber og hva de skriver om – på samme måten som Bill Clintons utroskap endret den politiske journalistikken.

Flere påpeker Woods kanskje trodde han kunne slippe unna med alle damehistoriene fordi sportsjournalister ikke har for vane å grafse i privatlivet til sine helter, ikke på samme måte som kjendisjournalister fotfølger Hollywood-stjernene.

— Vi er ikke noe bedre enn kjendisblekkene, tabloidene, eller bloggene, og nå kommer vi heller ikke til å prøve å være det, skriver sportskommentatoren Jason Whitlock i Kansas City Star.

- Desperate Whitlock mener sportsjournalister i fremtiden kommer til å måtte skrive om skandalene – selv om de ikke har lyst. Fordi det selger.

— Amerikanske medier er desperate, og handler deretter, mener Whitlock.

Jemele Hill, kommentator i sportskanalen ESPN, mener publikum presset journalistene til å dekke skandalen stadig mer detaljert. Rett og slett for å hindre at folk gikk til andre kanaler for å få de siste detaljene.

— Vi var treige med å skjønne hvorfor dette var nyheter. Og grunnen er ikke selve utroskapen, det er at folk er fullstendig forbløffet: Hvordan i all verden kunne Tiger Woods være så dum?, sier Hill.

- Saken er for spesiell Enkelte mener imidlertid at Woods-saken er så spesiell at den ikke kommer til å ha noen varig effekt på sportsjournalistikken.

— Alle som frykter at sportssidene nå vil handle om hvem som har seg med hvem, bør huske at Woods-skandalen har mange unike egenskaper. Det gjør at den neppe vil skape presedens, skriver kommentator Will Leitch i New York Magazine.

Han viser blant annet til Woods’ enestående posisjon, det faktum at historien tilsynelatende utvikler seg i det uendelige – med stadig nye damer, og at sportspressen først kastet seg på saken da Woods krasjet bilen sin utenfor hjemmet – en offentlig hendelse som også den tradisjonelle pressen var nødt til å omtale.