— Jeg gleder meg veldig til å komme hjem til mine røtter, sier solist Hilde Norland Gundersen.

Gundersen er født og oppvokst i Vågsbygd, Kristiansand, og har sunget mye i Vågsbygd kirke i oppveksten. Sammen med Nina Gromstad Hogness og Nina Gravir Lykken har hun dannet gruppen Tre Sopranos, og førstkommende fredag holder de konsert i Vågsbygd kirke.

I tillegg til de tre kvinnelige solistene, kommer også musikerne Frøydis Grorud (Beat for Beat), Jango Nilsen (trommer, perkusjon) fra Vennesla, Espen Gjelstad Gundersen (tangenter) og Nils Henrik Mostraum (kontrabass). Konsertprogrammet er en samling av damenes favorittjulesanger, og det musikalske landskapet de beveger seg i spenner fra folketoner, gospel, visepop og klassisk, til country. Både Anne, Hilde, hennes mann Espen, Jango og Frøydis har studert ved Musikkonservatoriet i Kristiansand, og de fire sistnevnte ga tidligere i år ut albumet «Markblomster og potteplanter».

Gruppen er på en miniturné hvor de holder i alt seks konserter i Skien, Bamble, Porsgrunn og Kristiansand. To av konsertene i Skien og Gjerstad er overstått, og gruppen fikk gode tilbakemeldinger fra de lokale avisene. Helge Ottosen i Varden skriver blant annet: «Det var et realt løft. Tre sterke stemmer, klokkeklare i alle henseende, med et rykende ferskt Nicolae Bogdan arrangement skrevet nettopp til de tre. Fantastisk rett og slett».