Kinofilmen «This is it» har premiere over hele verden 28. oktober. Men allerede førstkommende mandag starter forhåndssalget, melder Filmweb. Og det kan bli kamp om billettene. Sony Pictures planlegger å gjøre kinovisningene til en eksklusiv affære, og hevder at filmen bare vil gå i to uker.

Deretter skal den over på diverse hjemmekinoformater i god tid før julesalget. Ifølge The Guardian vil 80 prosent av overskuddet gå til Jacksons tre barn.

«This is it» tar for seg Michael Jacksons liv og levnet i perioden fra april til juni i år. Jackson var da midt i forberedelsen til de 50 planlagte comebackkonsertene i London. Store deler av filmen vil bestå av opptak fra prøvene i Staples Center i Los Angeles. Det blir også eksklusive bak-kulissene-klipp, tilbakeblikk på Jacksons karriere og intervjuer med venner og kjente.

— Dette blir et veldig privat og eksklusivt innblikk i et kreativt genis verden. «This is it» kommer til å bli husket som den beste konserten ingen fikk se. Jeg tror dette hadde blitt Michaels mesterverk, sier Kenny Ortega, som var ansvarlig for produksjonen av Jackson-comebacket.

Foto: Sony Pictures