Amy Winehouses mor, Janice er lettet etter datteren ikke reiste til Grammy-utdelingen i Los Angeles, ettersom det ville vært «for mye» for popartisten som for tiden er til rehabiliteringen for sitt narkotikamisbruk.

– Ville havnet i villrede

Winehouse vant fem av seks mulige priser under Grammy søndag og bestemte seg til slutt for å opptre via satellitt fra London etter en rekke problemer med å få visum til USA.

Og hennes mor er fornøyd med at Grammy-produsentene lot Amy opptre fra Storbritannia. Dette sier hun i et intervju med britiske GMTV.

– Jeg tror det hadde blitt for mye for henne på grunn av all reisingen og flytiden, sier mamma Janice i intervjuet som skal sendes tirsdag 12. februar.

Hun er også glad for at Amy ble i hjemlandet da hun så på Grammy-sendingen.

– Da jeg så hvordan Grammy var... Vi kunne se det live og jeg tror hvis Amy var der ville hun havnet i villrede. En liten jente i villrede.

Brit awards-opptreden i vente?

Ifølge moren har Amys rehab-opphold vært positivt så langt. Winehouse sjekket inn på klinikken 22. januar og har mesteparten av tida oppholdt seg vekke fra paparazzifotografer og fans.

– Som dere så på Grammy-utdelingen, ser hun bra ut og er på bedringens vei. Det er det alt handler om. Amy er absolutt på vei tilbake, forteller Janice Winehouse videre.

Ryktene summer om at Amy Winehouse vil opptre på Brit awards 20. februar, men artistens talsmann sier dette er for tidlig å avgjøre på nåværende tidspunkt.

Amy Winehouse så friskere ut enn på lenge da hun optrådte via satelitt under årets Grammy. Foto: Reuters/Scanpix