22-åringen Leona Lewis er den første kvinnelige soloartisten fra Storbritannia på 20 år som topper den amerikanske singlelisten Billboard Hot 100, melder Reuters.

Toppet i ti land

Singlen «Bleeding love» har allerede toppet hitlistene i ti land. Og torsdag gikk låten til topps i USA, som regnes for å være et vanskelig marked å sjarmere for ikke-amerikanske artister.

Kim Wilde var den forrige britiske og kvinnelige soloartisten som gikk til topps på Billboard. Sangen var «You keep me hangin' on» og året var 1987. Leona Lewis, som vant talentkonkurransen «The X-factor» i 2006, høstet enorm suksess i Storbritannia i fjor og «Bleeding love» var den mestselgende singlen i 2007. Ifølge Reuters har USA-lanseringen av Lewis fått massiv mediedekning med blant annet opptreden på «Oprah».

Fet USA-kontrakt

Debutalbumet «Spirit» har allerede solgt to millioner eksemplarer, opplyser Syco Music, som Simon Cowell står bak. Det velkjente Idol-ansiktet er Lewis sin manager. Ifølge VG var det han som sikret henne en lukrativ kontrakt i USA verdt over 50 millioner kroner med musikkmogulen Clive Davis, som i sin tid signerte Whitney Houston.