LOS ANGELES: Natt til tirsdag norsk tid gikk den 64. Golden Globe-utdelingen av stabelen i Beverly Hills.

Dramaet «Babel» og musikalfilmen «Dreamworks» stakk av med de viktigste prisene. Dermed er de to filmene opphøyet til hete favoritter foran den prestisjetunge Oscar-utdelingen i februar.

Høy glam-faktor Det var en stjernespekket forestilling da mange av Hollywoods fremste berømtheter ankom på den røde løperen til utdelingen som foreningen for utenlandske korrespondenter i Hollywood står for.

Californias guvernør, og tidligere skuespiller, Arnold Schwarzenegger delte ut prisene.

«Dreamworks», som handler om veien til berømmelse for tre unge soulsangere og som minner om historien til Diana Ross og The Supremes, innkasserte flere priser enn noen annen film på den glitrende forestillingen i Hollywood.

«Dreamworks» fikk blant annet prisen for beste musikalfilm eller komedie, samt beste mannlige og kvinnelige biroller. Sistnevnte gikk til veteranen Eddie Murphy og nykommeren Jennifer Hudson.

– Jeg har alltid drømt, men aldri så stort. Dette er langt mer enn jeg noensinne hadde forestilt meg, sa en gråtkvalt Hudson da hun tok imot prisen.

Kulturkollisjoner

«Babel» er en sammenvevd historie om fire familier på tre kontinenter, som er innspilt på fem språk. Den illustrerer smertefulle kulturforskjeller og kommunikasjonsproblemer i en globalisert verden med utgangspunkt i at en amerikansk turist blir skutt i Marokko.

Filmen fikk bare én pris etter å ha vært nominert til sju, men til gjengjeld var prisen den største, nemlig prisen for beste filmdrama.

Regissøren, mexicanske Alejandro González Iñarritu, fortalte under utdelingen om den slitsomme innspillingen som tok ham og skuespillerne til Afrika, Nord-Amerika og Asia.

En annen viktig pris gikk til Martin Scorsese for beste regissør for actionthrilleren «The Departed». Den var nominert til seks priser, én mindre enn «Babel», og den står fortsatt som en av favorittene for Oscar-prisene.

Mirren og Borat

Prisen for beste mannlige skuespiller gikk til Forest Whitaker for rollen som den ugandiske diktatoren Idi Amin i «The Last King of Scotland», og britiske Helen Mirren fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin sterke tolkning av dronning Elizabeth i «The Queen».

Sacha Baron Cohen stakk av med prisen for beste skuespiller i komediefilm for sin framstilling av den kasakhstanske journalisten Borat i filmen «Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan».

Veteranen Meryl Streep vant prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komedie for tolkningen av en ond moteredaktør i «The Devil Wears Prada».