KRISTIANSAND: — Dette er vel mer en mix av det foregående fremfor et enestående originalt musikalsk dokument over hvor Trail Og Tears befant seg sommeren og høsten 2006, skriver nettsiden Heavy Metal, som har hørt plata.

Fædrelandsvennen anmeldelse av «Existentia» kan du lese i morgendagens papirutgave.

30. november i fjor ble det kjent at de fem bandmedlemmene gikk fra hverandre under Mexico-turneen. Årsaken skal ha vært interne stridigheter i det Vennesla-baserte metallbandet. Det skal også ha vært fullt kaos omkring avtaler og honorarer under den siste turneen.

Oppløsningen ble kunngjort gjennom en pressemelding fra fire av medlemmene på bandets hjemmeside. Her skrev gitarist Runar Hansen, trommis Jonathan Perez, co-vokalist Kjetil Nordhus og bassist Kjell Rune Hagen at de hadde bestemt seg for å forlate bandet. Den eneste som ikke underskrev kunngjøringen, var vokalist Ronny Thorsen.

Trail of Tears har vært Sørlandets fremste metallband siden våren 1998, da de dro på en lengre turne til kontinentet. De har til sammen solgt rundt 100.000 plater, og har fans i blant annet Tyskland, Nederland, Mexico og USA.

«Existentia» er den femte cden Trail Of Tears gir ut, og plata ble spilt inn i Marseille i juni i fjor.