OSLO: Å jobbe med film og teater er drømmen min. Jeg ser på «Grease» som en viktig erfaring å ha med seg videre, sier Christine Marie Aas Underland.

I november skal «Grease» settes opp i Oslo Spektrum. Rollene som «Danny» og «Sandy» går til to av de tretti gjenværende deltakerne i konkurransen på TVNorge. I kveldens program deltar alle på «Greaseskolen». Her skal 30 bli til 14 stykker, syv gutter og syv jenter som går videre til direktesendinger.

— Greaseskolen var en helg full av prøvelser og en stor påkjenning for alle som var med. Vi pugget manus hele natten og ble intervjuet hele tiden, sier Christine Marie.

26-åringen er ikke helt ukjent med musikaler. I tillegg til å være med i oppsetningen av «Emma» i Fjæreheia i 2005 var hun med i både «Hair» på Torvet samme år og «Tommy» i fjor. Christine Marie er opprinnelig fra Asker, men har bodd i Kristiansand de siste seks årene. Her har hun utdannet seg til faglærer i musikk, dans og drama og går nå årsstudie i musikk ved Universitetet i Agder.

- Hvorfor meldte du deg på «Grease»?

— Jeg har alltid elsket filmen og vokste opp med den. I tillegg er det en god auditionerfaring å ha med seg. En er nødt til å konsentrere seg veldig og være på hele tiden. TV-audition er i tillegg tøffere enn andre auditions, så dermed blir en godt rustet til de også.

I tillegg til Christine Marie Aas Underland er også Anne Kine Lien (21) fra Grimstad en av de 30 deltakerne i kveldens program på TVNorge.