Les også:

Andy har boka full

Quartfestivalen vil ha The Hives

KRISTIANSAND: Det svenske punkbandet The Hives har listet opp Quartfestivalen under kommende konserter på sin offisielle My Space-side. De skal spille sammen med blant andre Kent (SE), Death Cab For Cutie (US) og Young Knives (UK) torsdag 3. juli.

Festivalsjef Daniel Nordgård kan ikke bekrefte at gutta i The Hives skal spille på festivalen.

— Det kan jeg ikke uttale meg om, sier han til fvn.no.

Kan ikke bekrete The Hives

Han sier at The Hives er et band han ønsker til Quart, og innrømmer at festivalen har vært i forhandlinger med bandet i lengre tid. Noe mer vil han ikke si.

Fædrelandsvennen skrev tidligere denne uka at musikksjef Andy Inglis sitter på åtte navn han ikke får lov å offentliggjøre av agentene, men som kan komme hvilken dag som helst. Blant disse er minst en stor headliner.

— Gudene vet hvorfor vi ikke kan slippe dem, men hvis de bestemmer seg for at vi må vente til for eksempel tiende mai med å offentliggjøre dem, så må vi vente til da, uttalte Inglis til Fædrelandsvennen.

Trolig er dette grunnen til at festivalledelsen ikke vil bekrefte The Hives sin ankomst til Quart.

Kjent for frekke tekster

Sist punkbandet spilte på Quartfestivalen var i 2004. Da var de headlinere, og spilte i pøsende regnvær.

The Hives består av fem menn fra Fagersta i Sverige. Bandmedlemmene er Howlin' Pelle Almquist (vokal), Vigilante Carlström (gitar), Nicholaus Arson (gitar), Chris Dangerous (trommer) og Dr. Matt Destruction (bass).

Bandet ble oppdaget da de var unggutter i 1993, og ga ut sitt første album i 1997. Tilsammen har de gitt ut fire album. Det siste ble gitt ut i 2007, og har tittelen "The Black and White album".

Gruppa er kjent for sin arrogante innstilling og frekke tekster.

I tillegg til at de spiller på Quartfestivalen 3. juli, skal The Hives blant annet også spille på Hultsfreds Festivalen i juni.

PÅ QUART I 2004: The Hives spilte sist på Quartfestivalen i 2004. FOTO: Arkiv.