Pia Tjelta overrasket over sexmas BERGEN: I den andre kinofilmen om detektiven Varg Veum, «Falne Engler», byr et tilfeldig møte med de tidligere klassekameratene i bandet Camp på komplikasjoner for Veum.

Han inngår et forhold med Rebecca, spilt av Pia Tjelta, en ekskjæreste fra langt tilbake. Ørlite grann problematisk, siden hun nå er kona til kompisen Jakob, bandet Camps frontfigur.

Samtidig blir en serie drap begått i byen, en kriminalgåte der Veum blir litt for involvert.

I produksjonen medvirker, foruten Trond Espen Seim i rollen som Veum og Pia Tjelta i rollen som Rebecca, Bjørn Floberg, Endre Hellestveit, Fridtjov Såheim, Per Kjerstad, Nils Jørgen Kaalstad og Iram Haq.

«Falne Engler» har premiere over hele landet fredag 4. april.

Veum personlig

– Filmen handler om ansvarsfraskrivelse, skyld og om hevn. Og spesielt menns fraskrivelse av ansvar og konsekvensene det kan få, sier regissør Morten Tyldum til Scanpix/NTB.

– Jeg syntes det var spennende å bruke thrillersjangeren til å si noe om dette.

Tyldum ønsket å vise en annen side av Varg Veum i denne filmen, enn den kalde, distanserte detektiven. For å gjøre det brakte han en ny karakter inn i manuset.

Tjelta-karakteren Rebecca er en nøkkelperson i boken, men var ikke tatt med i manuset. Regissøren ønsket å bringe henne inn i filmen, som et grep for å få fram en dypere personlighet hos Veum.

– Jeg ønsket å lage en film der Varg ble litt mer personlig engasjert, hvor han gjør feil og dummer seg ut. Jeg er ikke så glad i perfekte karakterer og syntes han ble litt for mye en kald iakttaker som sto utenfor. Jeg ville få ham mer involvert i historien, sier regissøren.

Liten, men viktig rolle

Pia Tjelta spilte også i Morten Tyldums første film «Buddy», og hun sto øverst på ønskelista da Rebecca-karakteren skulle besettes.

– Til min store glede svarte hun ja. Pia er en fantastisk skuespiller og gir så mye til filmen, mener Tyldum.

Tjeltas rolle er relativt liten, og mye av grunnen til at hun sa ja til den var at mange i filmstaben også jobbet med «Buddy», og at hun hadde lyst til å jobbe med dem igjen.

– Jeg har en ganske liten rolle i filmen. Men karakteren er viktig med hensyn til Varg, det at hun kommer inn i hans liv gjør at man får se en ny side ved ham. Hvordan hun virker inn på ham er det viktigste, sier Pia Tjelta.

Filmen er Tjeltas første bekjentskap med Varg Veum.

– Jeg har ikke sett noen Varg Veum-filmer. Og jeg har heller ikke lest boka, medgir Tjelta.

Lei av sexfokus

Tjelta har sett seg grundig lei på den relativt omfattende medieomtalen av filmens mer hete scener.

– Generelt skulle jeg ønske man kunne fokusere mer på hva filmene ønsker å fortelle, er hennes knappe kommentar til omtalen av sexscenene.

På spørsmål om hvordan det var å se seg selv i filmen, svarer hun:

– Det vet jeg ikke ennå. Det har jeg til gode. Jeg skal se den i morgen eller på fredag.