OSLO: Tirsdag 2. januar starter Beatles-maratonet med "Love me do", og programlederne Bård Ose og Finn Tokvam gir seg ikke før de har trålet gjennom alle 212 låter. Da avslutter de med låtene fra den siste Beatles-plata "Let it be".

I 2007 er det femti år siden Beatles-forløperen Quarrymen ble stiftet. Norgesglasset i NRK P1 mener Beatles-jubileet må markeres grundig og har engasjert Bård Ose og Finn Tokvam til å spille og presentere samtlige Beatles-låter som ble laget.

— Vi tar de i rekkefølge. Som de ble utgitt. A-sida først og så B-sida. Samtidig forteller vi bakgrunnen for den enkelte melodi. Hvilke steder, personer og begivenheter har inspirert de til å skrive den enkelte låt, forteller Bård Ose i en pressemelding tirsdag.

Selv er han en Beatles-kjenner av rang og vet det meste som kan vites om Beatles. Med seg har han sin parkamerat fra popprogrammet P.I.L.S i NRK P1 Finn Tokvam. Sammen går de gjennom Beatles-katalogen fra start til mål.

Mange vil nok mene Beatles ga ut 211 melodier i løpet av sin karriere. Nummer 212 som vil avslutte serien i Norgesglasset i NRK P1 er julesangen "Christmas Time Is Here Again" som kom ut i 1995.