Dylans nye album gis ut 28. april og det blir hans første utgivelse med nytt materiale siden «Modern Times» i 2006. At legenden hadde spilt inn et helt nytt album kom overraskende på mange, og bakgrunnen var at han takket ja til å levere en sang til regissør Olivier Dahans neste film. Dylan leverte fra seg sangen «Life Is Hard» og skal ifølge Rolling Stone Magazine blitt så inspirert at det trillet ut flere sanger.

Nettsider

Dylans offisielle nettsider er det lagt ut et lengre intervju der han diskuterer den nye platen med Bill Flanagan. Albumet beskrives som veldig forskjellig fra den forrige platen, og intervjueren mener å høre at platen minner om en Chess-utgivelse fra 1950-tallet.

På spørsmål om hvorfor Dylan ikke forsøkte å melke suksessen med «Modern Times» ytterligere svarer han som følger:

– Jeg tror vi melket alt vi kunne og litt til på den forrige platen. Alle sangene på «Modern Times» ble skrevet og framført på videst mulig vis så de hadde litt av alt i seg. Disse nye sangene har et mer romantisk tilsnitt, melder Dylan.

«Modern Times» debuterte på førsteplass på den amerikanske albumlisten og ble hans første listetopper siden «Desire».

Utgivelser

Det er relativt kort tid siden den forrige Dylan-utgivelsen ble sendt ut på markedet. Det åttende volumet av hans Bootleg Series «Tell Tale Signs: Rare And Unreleased 1989-2006» be utgitt i oktober i fjor. Dylan besøker Norge og Oslo spektrum 25. mars.

Les hele intervjuet med Dylan her.