HOVE: — Det er nok på grensen av hva vi kan tåle her ute. Med tanke på veier og infrastruktur, sier Toffen Gunnufsen.

Se video fra pressekonferansen her

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag fortalte han og resten av festivalledelsen at de nå vurderer å redusere festivalens størrelse fremover.

- 10.000 er nok - Det blir nok ikke noe større enn det er nå. På Jay-Z i går var det mellom 18.000 og 20.000 mennesker her inne. Det var 14.000 betalende og vi tåler nok ikke mer enn det her ute, sier Toffen.

Festivalsjefen mener at Hove i fremtiden skal ligge på rundt 10.000 betalende gjester hver dag.

— Det er jo det antallet billetter som er solgt til resten av dagene under årets festival, men det var spesielt med Jay-Z i går, sier han.

— Betyr det at det ikke blir artister på størrelse med Jay-Z på Hovefestivalen igjen?

— Net, det gjør det ikke, men det betyr at vi kanskje selger litt færre billetter også til de aller største konsertene, sier han.

- Lite bråk Festivalledelsen var forøvrig fornøyd med første dag av festivalen.

— Produksjonsmessig gikk det som smurt. Det var lite problemer, men det var enormt trøkk med folk her. Det kom i to store bølger i løpet av dagen, men vi har jo Norges beste festivalpublikum så det gikk bra, sier styreleder Morten Sandberg.

Ifølge ham var det bare noen få narkotikabeslag i løpet av dagen, og det var lite bråk. Bare tre festivalgjengere havnet i fyllearresten i løpet av natten, ifølge Sandberg.