Mitch Winehouse sier i et intervju med den britiske avisen News of the world at nå er tiden inne for å gjøre alt som står i hans makt for å redde datteren. Han ønsker å få Amy (24) innlagt på et mentalsykehus og mener det er det eneste rette å gjøre hvis datteren skal få bukt med stoffmissbruket. Han utelukker ikke at hun må bli tvangsinnlagt, men mener det er til hennes eget beste.

— Vi må ta tyren ved hornene og hamle opp med dette, sier far til Amy Winehouse. Han avbyter en ferie i Tenerife for å fly tilbake til hjemlandet og få i orden innleggelsen innen kort tid. Han mener det ikke hjelper å bare legge henne inn i noen uker til rehabilitering.

— Jeg tror ikke det at hun blir innlagt til rehabilitering i seks uker hjelper henne eller vil kurere problemet hennes. Jeg tror det må langt mer kraftige midler til, sier Mitch Winehouse.

Arrestert på ny

Taxisjåføren og far til Amy Winehouse vil desperat at datteren skal leve et nøkternt og rusfritt liv. Hans bekymringer har vokst etter at det ble kjent at Amy ble arrestert på ny etter å ha slått til en person tidligere i uken.

Les saken her:

— Jeg har snakket på telefon med Amys manager i Los Angeles og han har fått hjulene til å rulle. De skal snakke med leger, psykologer og mange flere, sier Mitch.

— Som hennes far vil jeg selvfølgelig prøve å gjøre det som er best for henne. Uheldigvis så deler hun ikke mitt syn på hva som er best, sier han fortvilt.

— Jeg har fortalt at hun er en fare for seg selv. Det er beviser på at hun skader seg og hun er farlig for andre folk rundt henne, sier Mitch.

Det er ikke første gang faren til Amy Winehouse har sagt at han ønsker datteren tvangsinnlagt. I januar gjorde han et forsøk, men mentalsykehuset kunne ikke hjelpe fordi hun ikke ble sett på som en trussel for seg selv.