Den amerikanske regissøren Oliver Stone – som står bak filmer om John F. Kennedy og Richard Nixon – arbeider med et filmprosjekt om den sittende presidenten i USA – George W. Bush.

– Den vil inneholde overraskelser for tilhengere og motstandere, sier Stone til Daily Variety ifølge Reuters.

Skutt seg selv

George W. Bush hadde nok ventet å bli portrettert på det store lerretet, men han hadde kanskje håpet at noen andre enn filmskaperen som har sagt følgende skulle regissere:

"Hvis jeg var George W. Bush ville jeg skutt meg selv. Jeg tror han står i fare for å begynne å drikke igjen. Det finnes ikke noe farligere for Amerika enn en eksalkoholiker av en president som sier at du skal tro på Jesus."

Gjør narr

Mange – kanskje særlig europeere – liker å gjøre narr av mannen fra Texas som snubler i sine egne føtter og leter etter ord. Men filmen skal ifølge Stone være et rettferdig og ekte portrett av Bush, og ta for seg hans forhold til faren, hans utagerende ungdomstid og konverteringen til kristendom.

George W. Bush har ikke lagt skjul på at han var glad i flaska, men har holdt seg borte fra alkohol i lang tid. Stone har selv blitt arrestert for marihuanarøyking og har innrømmet kokainbruk.

Lansert før valget?

Oliver Stone leter for tiden etter økonomiske støttespillere til filmen, men håper ifølge Daily Variety å være igang med innspillingen allerede i april. Filmen kan bli lansert før presidentvalget i november.

George W. Bush blir ikke være den første presidenten den politiske filmskaperen Stone lager film om. Han mottok tre Oscar-nominasjoner for konspirasjonsfilmen "JFK" i 1991. Senere mottok han Oscar-nominasjon for manuset til "Nixon" 1995, med Anthony Hopkins i hovedrollen. Han har to ganger vunnet Oscar for beste regi – henholdsvis med filmene "Platoon" (1986) og "Born on the fourth of July" (1989).

– Penere enn Bush

Regissøren ser for seg Josh Brolin (aktuell i Cohen-filmen "No Country For Old Men" ) i rollen som den utskjelte og elskede presidenten. Stone uttalte at Brolin har bedre utseende enn Bush, men at han har den karismaen som mange forbinder med den nåværende bestyreren av det hvite hus.

En talsmann for Det hvite hus ville søndag kveld ikke kommentere filmen.

Historiske skikkelser

Stone har forøvrig portrettert andre historiske skikkelser som Jim Morrison, Alexander den store og Fidel Castro – som Stone er venn og beundrer av. I 1968 gikk Stone og Bush i samme kull på Yale university, men Stone strøk i fag andre semester og reiste seinere til Vietnam som soldat for USA.

Diskuter: Blir Bush-filmen rettferdig?