ARENDAL: Det amerikanske rockebandet Panic At The Disco blir sammen med The Kooks (UK) headlinere på Hovefestivalen tirsdag 24. juni.

Panic At The Disco er ifølge festivalsjef Toffen Gunnufsen mest populære blant ungdom mellom 16 og 20 år.

— Det er bandet ingen voksne har hørt om, sier Gunnufsen til fvn.no og flirer.

Populære på My Space

Rockebandet har ikke hatt noen sanger inne på de norske hitlistene, men etter pågangen på deres My Space-side å dømme er de et av verdens største band. Låtene deres har her blitt avspilt over 200 millioner ganger, og bandet har hele 1397433 venner på nettsamfunnet. Det er fire ganger så mange som Colplay, og syv ganger så mange som U2. — Det beviser at vi ikke kan måle et bands popularitet etter plassering på VG-lista. Ungdommer laster heller ned musikk fremfor å gå i platebutikken og handle, sier Gunnufsen.

Panic At The Disco slapp i forrige måned sitt andre album, "Pretty. Odd". Det fikk knallkritiker i viktige publikiaskjoner som NME og Rolling Stone Magazine, og debuterte på 2. plass på salgslistene både i USA og England.

Sirkus på scenen

Bandet kommer opprinnelig fra Las Vegas, hvor de ble oppdaget av Fall Out Boy-bassist og Ashlee Simpsons forlovede, Peter Wentz. Han signerte gruppa til sitt eget label, Decaydance.

Det kan bli skikkelig show når guttene i Panic At The Disco entrer hovedscenen på Tromøya. De er nemlig kjent for å ha visuelle godbiter som akrobater og dansere på scenen, og legger ikke skjul på at gammeldags sirkus er en stor inspirasjonskilde.

10 band til på lista

Med Panic At The Disco har Hovefestivalen alle headlinerne klare. Nå mangler kun ti band før festivalprogrammet er komplett. Gunnufsen kan foreløpig ikke avsløre hvem disse er.

— Det blir noe i hip-hop sjangeren, og noe rock, røper han.