Dette bildet av Varg Vikernes er tatt i 1997. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix

Varg Vikernes, som fikk tildelt økenavnet «Greven» av norsk media, er klar med nytt album.Hans enmannsprosjekt Burzum vil gi ut «The White God» eller «Den Hvite Guden» i mars-april neste år, skriver Vikernes selv på sin hjemmeside.

36-år gamle Vikernes slapp ut av buret tidligere i år, etter å ha sonet i fengsel siden han var 21 år.

Før han ble dømt for drap, kirkebranner og tyverier, var han kjent som musikeren «Count Grishnackh» i black metalmiljøene. Først og fremst gjennom Burzum, men Vikernes har også spilt bass i Mayhem.

Nå skriver han at han tar avstand fra dagens black metal-sjanger:

— Jeg er ingen venn av den moderne såkalte black metalkulturen. Det er en smakløs og billig parodi på såkalt norsk black metal anno 1991-1992, skriver Vikernes som tror fans av Burzum vil merke på musikken at han har blitt eldre.

— Jeg er faktisk dobbelt så gammel nå som da jeg lagde debutalbumet, og derfor er jeg annerledes. Det nye albumet kan komme til å skille seg mer ut fra de gamle enn enkelte vil like, men jeg håper ikke det, skriver Vikernes om ikke vil prøve å kopiere seg selv for å gjøre gamle fans til lags.

— Det har jeg aldri gjort, og det kommer jeg aldri til å gjøre, slår Vikernes fast.

Albumets vil omhandle det Vikernes kaller «Den Hvite Guden», noe han skriver han går nærmere inn på i sin upubliserte bok «Trolldom og Religion i Oldtidens Skandinavia».

Vikernes bor nå på et småbruk i Telemark og fortalte Dagbladet i sommer at han også har skrevet en upublisert bok om det norske black metalmiljøet.