Titanic-stjernen er selv en av de hotteste Hollywood-skuespillerne igjen, etter å ha vært litt mer «usynlig» noen år. De siste par årene har han hatt den ene megasuksessen etter den andre, med blant annet «The Aviator», «Blood Diamonds» og «The Departed». I 2009 er han med i minst fire nye filmer. I 2010 får vi se ham som Theodore Roosevelt i Martin Scorsese-filmen «The Rise of Theodore Roosevelt». Filmen er bygget på Edmund Morris' Pulitzer Prize-belønnede biografi med samme tittel.

Ung stjerne selv

DiCaprio ble selv verdensberømt etter «What's eating Gilbert Grape», bare 19 år gammel. Han toppet sin unge karriere med «Romeo + Juliet» i 1996 og nådde øverste lag av stjernehimmelen med «Titanic» i 1997. Han vet nok hva han snakker om når han ifølge IMDb.com advarer nåtidens tenåringsstjerner som Zac Efron og Robert Pattinson mot å la karrierene deres dreie seg om suksess. Han ber dem konsentrere seg om selve skuespilleriet, og ber dem huske at berømmelsen fort kan blekne.

– Vel, de har blitt gitt en unik mulighet. Jeg håper at de når dagen er omme vet med seg selv at viktigste er om de har gjort er en god jobb.

Ikke snau

Han sier videre:

– Alt bråket og all oppmerksomheten er definitivt skadelig, og det vil dukke opp nye, friske kjøttstykker som media kan kaste seg over innen et år har gått. Så det disse unge stjernene burde gjøre, er å jobbe skjorta av seg for å bevise overfor verden at de har kvaliteter som kan sikre dem en varig karriere.

I et intervju med Entertainment Weekly forteller han og skuespiller Kate Windslet om å ha blitt gitt muligheten til sukess som unge, om «Titanic»-erfaringer og samarbeidet med hverandre da og nå.

– Det var helt bisarrt etter «Titanic». Jeg jobbet ikke på et par år. Jeg gjorde bare en liten rolle, sier DiCaprio, og legger til at han ikke egentlig tror det er mulig å utruste seg selv til å takle berømmelsen.

Han anbefaler bare hard jobbing.

SAMMEN IGJEN: Leonardo DiCaprio og Kate Winslet hadde kjemien i «Titanic». Nå kan har de funnet hverandre igjen i «Revolutionary Road». (FOTO: Filmweb)