Foto: Scanpix

Sichelle (20) skal opptre i Skien Fritidspark i Grenland lørdag 7. februar 2009, i den siste av de tre delfinalene i Melodi Grand Prix (MGP).

Hun føyer seg dermed inn i rekken av kjente artister som skal delta i MGP. Listen over de 21 finalistene er nå komplett.

Kjent med «Fuck deg»

Sichelle er jenta som fikk hele Norge til å gå rundt og synge «Fuck deg». Singelen gikk rett til topps på salgslistene i 2007 og solgte til platina. Den regnes som en av Norges mestselgende singler, og du kunne konstant høre den på radio. Sangen var så populær at Sichelle ble spellemannsnominert for årets hit.

Oslojenta ga ut sitt debutalbum Sichelle i 2008. Samme låtskriver som Aaberge

Nå vil stjernen altså prøve seg i MGP. Hun skal synge R’nB-låten «Left Right», som handler om å gi slipp på noe i livet og komme seg videre. Låten er skrevet av Mats Lie Skåre, som er låtskriver og produsent i Eccentric Music sammen med David Eriksen og Thomas Eriksen.

Han har tidligere skrevet flere låter for Sichelle, og samarbeider også med en annen kjent MGP-aktuell artist. Skåre jobber nemlig med det nye albumet til Tone Damli Aaberge, og har vært med på å skrive MGP-låten hennes «Butterflies».

Konkurrerer mot Foxy

I sin delfinale får Sichelle konkurranse fra blant andre jenteduoen Foxy. De skal fremføre låten «Do It Again», som er skrevet av Hanne Sørvaag og Harry Sommerdahl.

Det er den andre låten Sørvaag bidrar med i MGP. Hun har også skrevet låten «Tricky», som egentlig var tiltenkt Britney Spears. I MGP blir den sunget av Velvet.

Dette er alle som skal kunkurrere i den tredje delfinalen:

1. Sichelle: «Left Right»

2. The Rebelettes: «Soul Train»

3. Ovi: «Seven Seconds»

4. Jane Helen: «Shuffle»

5. Foxy: «Do It Again»

6. Sunny: «Carrie»

7. Alexander Rybak: «Fairytale»