Over en million seere fulgte den første sendingen av NRKs dramasatsning «Himmelblå» søndag 7. september. NRK åpnet med en dobbelt episode, og denne søndagens episode viste at statskanalen har greid å holde på seerne. Denne gangen fulgte 911.000 seere serien, og NRK skryter på sine nettsider av at «serien er mer populær enn fotball». Flere seere valgte nemlig å se på tv-dramatikken fra Ylvingen enn på fotballkampen mellom Fredrikstad og Rosenborg på konkurrenten TV2. Da serien var ferdig på NRK 1 spratt seertallene på fotballkampen fra 379.000 til 675.000 seere.

Musikk

Nå melder Warner Music Norge at musikken fra serien gis ut på cd i slutten av måneden. Statskanalen har utnyttet NRK P3s Urørt-tjeneste og fått en lang rekke ukjente artister til å bidra med musikk. Urørtkaptein Amund Grepperud forklarer bakgrunnen for samarbeidet mellom tv-serien og Urørt slik til NRKs nettsider:

Dette samarbeidet har gitt oss en fantastisk mulighet til å pushe ny norsk undergrunnsmusikk via enda flere kanaler, og til et nytt publikum. Vi har jo alltid ment at den uetablerte musikkscenen har mye å by på, utfordringen er å få dette ut, forklarer han.

Kjent

Seriens kjenningslåt, «Blue Sky Blue» er det imidlertid den ikke helt ukjent Anne Marie Almedal som har skrevet sammen med Nicholas Sillitoe. Martin Horntveth har komponert de ulike temaene og musikken.

Disse er med på cd-utgivelsen som kommer 29.september:

1. Princess Niko — Dancando Sozinho Au Luar

2. The Work - Don't you know

3. No Torso - Fight the Blue Horizon

4. Hopalong Knut - Jabbsaft

5. Manatee Racket - Sarah went to cinema

6. X-queen of the astronaut - Mid 90's Paradise

7. Howl - Repeater

8. Anne Marie Almedal - Blue Sky Blue

9. Martin Horntvedt - A Piece of You

10. Anne Marie Almedal - Himmelblå

11. Alexander Larsen - May of Wonders

12. Ophelia Hope - Albatross

13. Kristin Fjellseth - In My Own Simple Way

14. List - Please

15. Magnus Sinnes - Nights they are wishful

16. Attention Now! - Sarcasm Shooter

17. Czechoslovakia - Moods We Use to Make

18. Jason Dean & Koreea - Radizzical