I en pressemelding fra orkesteret heter det at Kristiansand Symfoniorkester (KSO) og Rolf Gupta etter god og grundig dialog har funnet en spennende plattform for et fremtidig samarbeid.

Det skrives kontrakt med Rolf Gupta for perioden 1. august 2006 til 31. juli 2009. Samtidig er det er en felles intensjon at Rolf Gupta skal ta hånd om den videre kunstneriske utvikling og føre et orkester på høyt kunstnerisk nivå inn i den nye konsertsalen når det nye teater— og konserthuset for Sørlandet står ferdig i 2010. Komponisten og dirigenten Rolf Gupta er fra Kristiansand og vender nå hjem i en interessant stilling som både sjefdirigent og kunstnerisk leder. Gupta har kulturpolitiske visjoner for sin nye arbeidsplass. Han ønsker ikke et orkester som kun produserer musikk, men et orkester som arbeider for å utvikle dialogen med det samfunn som omgir det.

Rolf Gupta er for tiden sjefdirigent for Kringkastingsorkesteret, et engasjement som avsluttes ved inntreden i ny stilling fra 1. august 2006. Terje Boye Hansen avslutter ved Guptas inntreden sitt engasjement som sjefdirigent for symfoniorkesteret etter fem års virke i stillingen. Boye Hansen fortsetter i en nå utvidet stilling som dirigent ved den Norske Opera, men vil også i fremtiden være gjestedirigent i KSO.

I lørdagsutgaven av Fædrelandsvennen bringer vi et større intervju med påtroppende sjefdirigent Rolf Gupta.