— Helt absurd at festivalen har blitt en slik suksess. I dag er Skral Festival et helt annet produkt enn det vi startet med for to år siden, sier festivalsjef Stian Tobiassen fornøyd.

Da han og kompisene Markus Vik og Mikal Vassbotn arrangerte Skral Festival for første gang i 2003, hadde de ei uke å forberede seg på.

— Det hele var mer som et utvidet hageselskap hvor vi rasket med oss vår utvidede vennekrets og noen band, ler Stian Tobiassen.

To år etter er situasjonen en annen. I år går festivalen over fire dager og har 20 band på plakaten. Deriblant nevnte Park og Stärk. Bandet PostScriptum med lillesanderen Petter Skippervold i spissen skal også opptre. De spilte også på Quarten sist lørdag, i likhet med Jim Stärk.

— Selv om vi har noen store navn på plakaten er vi fortsatt den lille festivalen med det store hjertet, og det skal vi fortsette med, lover Tobiassen.

I fjor deltok cirka 700 mennesker på festivalen. Arrangørene håper på over tusen i år.

— Jeg tør egentlig ikke tenke på hvor mange som vil komme, men de forhåndssolge billettene våre er allerede utsolgt, opplyser Tobiassen og legger til at festivalen gikk med et lite overskudd de to første årene.

Skral Festival ønsker selvsagt å tilby publikum noe nytt hvert år. I år har de derfor etablert «Skral Klubb» og «Funky Frokost». Førstnevnte er klubbkonserter på Skyline og Apotekergården i Grimstad. Disse gikk av stabelen i går. Funky Frokost er gratis konsert og frokost søndag morgen for folkene som bor på campen.

Skral Festival ønsker også å gi lokale band muligheten til å spille på festivalen. De lokale bandene som opptrer i år er Heroes & Zeros, 10 ft Baby, PostScriptum, Knoxbee, Dj Breakneck og Whisper Blue.

Skral Festival fikk for øvrig tilsendt 170 demoer fra band som ønsket å spille på årets festival.

— De første demoene dukket opp allerede før jul, så du kan si bandene startet bookingen for oss, humrer festivalsjef Stian Tobiassen.