Ved siden av God of War, er Resident Evil 4 til Gamecube årets hittil klareste 6-er. Og nå er ventetiden over for PlayStation 2-eiere. Det er bare å ta av seg hatten for Capcom nok en gang, dette er like bra, om ikke bedre enn Gamecube-versjonen.

Spillet er stort sett likt versjonen som kom tidligere i år til Nintendos konsoll. Du spiller Leon Kennedy, en spesialagent som har fått i oppgave å passe på familien til den amerikanske presidenten. Datteren til presidenten, Ashley, blir kidnappet, og Leon blir sendt på oppdrag på landsbygda et eller annet sted i Øst-Europa.

Jeg tror ikke mange vil mene at bøndene vi møter her på noen som helst måte er representative for standen. I så fall hadde landbruksstøtten ligget dårlig an. De oppfører seg særdeles ufint, og selv om vår helt prøver å godsnakke med dem og spørre om de har sett stakkars Ashley, svarer de bare med å stikke ham med høygafler, hakke ham i hodet med øks eller det som verre er. Og det er før monstrene kommer...

I tillegg til alt det herlig skumle innholdet fra Gamecube-versjonen, har Capcom slengt med over to timer ekstra innhold i spillet. Du får også to nye våpen og en del nye godsaker du kan kjøpe. Grafikken er super til PlayStation 2 å være, lyden får deg til å sitte med gåsehud fra første til siste stund, og det er overhodet ingen ting som vitner om at dette spillet ikke er opprinnelig utviklet til Sonys konsoll.

Selv om jeg har spilt spillet før, skvetter jeg stadig like mye av de rallende, degenererte bøndene som prøver å spidde meg. Resident Evil 4 er en herlig skrekkopplevelse for alle over 18 som tror de har mage til grusomhetene.

TORE SAND

Mannevonde bønder på PlayStation 2

Resident Evil 4

Capcom

Sjanger: Skrekk

Alder: 18+

Plattformer: Playstation 2, Gamecube (anmeldt tidligere)