2006 ble et godt år for flere norske filmer. «Lange flate ballær» fikk hard medfart av mange kritikere, men publikum elsket den. Filmen ble den best besøkte norske filmen i år, nesten 260 000 så den. På andreplass kom grøsseren «Fritt vilt», som fikk både god kritikk og godt besøk. Drøyt 244.00 fikk med seg skrekk og gru i den norske fjellheimen.

Nå står et nytt år for døren, og nye filmer skal ut til folket.

Disse kommer:

  • 19.januar er det klart for første premiere, med komedien « Andre omgang» fra regissør Hilde Heier. Filmen handler om spø rsmålene alle stiller seg i livet, og om hvordan menn har en tendens til å snakke om fotball i stedet.

  • 2.februar skal «Olsenbanden jr. og sølvgruvens hemmeligheter» lokke barnefamilier på kino. 243.000 fikk med seg den forrige Olsenbanden jr.-filmen. Regien er ved Arne Lindtner Næss.

  • 2.februar har også Hanne Myrens dokumenter «Jenter» premiere. Filmen handler om tøffe jentene i en 10. klasse, og om status, intriger, festing og gutter. Klipp fra jenter

  • 14.februar – på valentinsdagen — er det klart for populæ re Pia Tjelta. Hun har gjort det bra på teaterscenen i det siste. Nå er hun klar for å vise seg frem i «Mars og Venus». Eva Dahr har hatt regien. Senere i vår er Tjelta klar med nok en film. Hun spiller postordebruden Erna fra Øst-Europa i den svarte komedien « 5 løgner». Regissør er Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. Premieredato er ikke satt. Klipp fra Mars og Venus

  • 23.februar kommer en barnefilm det knytter seg store forventninger til. Animasjonsfilmen «Elias og kongeskipet» har alle forutsetninger for å bli en suksess, kjent og kjær som Elias er fra barnetv. Espen Fyksen har regissert.

  • 2. mars kommer Marius Holst med ny film. «Mirush – Blodsbå nd». Mirush handler om en tenåring som rømmer fra Kosovo for å finne faren sin i Norge.

  • 9.mars er det klart for nok en barnefilm. «Svein og rotta og bestemor i verdensrommet» er oppfølgeren til suksessen« Svein og rotta». Regissør er Vibeke Ringen.

  • 1.april er det premiere på Nils Gaups store drama « Kautokeino-opprøret». Mikael Persbrandt har en av hovedrollene.

Det kommer også flere filmer som ikke har fått fastsatt premieredato. Blant disse er tre dokumentarer:

USA

«USA mot Al-Arian» er regissert av Line Halvorsen. Amerikanske myndigheter hevder at Sami Al-Arian støtter terrorisme, selv hevder at han er politisk fange. Halvorsen følger rettssaken mot professoren sett gjennom familiens øyne.

Italia Carl Eugen Johannesens dokumentar heter «Mann kvinne kaffe». Det er en road-movie fra Italia om håp og fortrengt lidenskap, samt kunsten å sette pris på en kopp nybrent kaffe.

Norge Even Benestad har tidligere laget dokumentar om sin far. I år kommer han med «Natural born star», som tar for seg livet til sørlendingen Fred Robsahm. Stikkord: italiensk filmbransje, spagettiwesterns, sterke familiekonflikter og HIV-smitte.