EGEN PLAKAT: Her blant ukeblader og tegneserier finnes også "Over det kinesiske hav". Butikksjef Vidar Finsådal rydder i hylla. Foto: Kjartan Bjelland
NÆRBUTIKK: Gaute Heivoll var lett å få til å stille opp da Joker Finsland ønsket signerte bøker. Foto: Kjartan Bjelland

SONGDALEN: — Dette er min lokale bokhandel, sier Gaute Heivoll.

Forfatteren fra Finsland sitter ved et bord på Joker Finsland med en stabel eksemplarer av "Over det kinesiske hav" foran seg.

Gaute Heivolls sjette roman kom ut for to uker siden, og har blitt mottatt med interesse ikke bare i Norge, men også i hjembygda. Nå har 100 stykker av førsteopplaget på 8000 funnet veien til forfatterens nærbutikk.

Egen plakat

— Jeg tror folk i bygda har blitt glad i Gaute sin måte å skrive på. De ti første eksemplarene av boka forsvant på tre dager, og vi solgte vel rundt 90 stykker av "Før jeg brenner ned" her, sier butikksjef Vidar Finsådal. Borte i hylla sammen med ukeblader og aviser står "Over det kinesiske hav" stilt ut med egen, håndskrevet plakat.

I likhet med "Før jeg brenner ned" (fra 2010) har også "Over det kinesiske hav" en handling som er lagt til Finsland. Butikksjefen har såpass tro på salget at han har bestilt hundre bøker som han ønsker å selge blant annet i forbindelse med Finslanddagene nå i helga.

— Nå har jeg signert alle disse. Vil du ha flere, spør forfatteren.

— Ja, kan du ta disse her også? Det blir til sammen 65 stykker, sier Finsådal.

Barndomsvenner

— Jeg er her i dag for å signere bøker og handle mat, så dette er ikke hva man kan kalle en offentlig signering som har vært annonsert på forhånd. Men dette har jeg flere av senere i måneden hvor jeg skal lese opp og snakke med publikum, sier Heivoll.

Han har kjent butikksjefen siden barndommen.

— Selvfølgelig stiller jeg opp når han spør, sier Heivoll.

28. august kommer han til kulturhuset i Vennesla for opplesing, boksignering og samtale med leserne. Det samme gjør han på Libris på Evje 30. august.