ARENDAL: Hiphop–legenden Snoop Dogg er bekreftet til Hove–festivalen torsdag 28. juni.

— Snoop Dogg er kanskje hiphopens aller beste liveartist og leverer strålende konserter i sin karakteristiske stil. Snoop er en artist som klarer å holde seg evig aktuell, så vi regner med folkefest på Tromøya med ham på besøk, sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, i en pressemelding.

40–åringens seneste album er "Doggumentary", som ble utgitt i mars i fjor. Rapperen har også annonsert en ny plate med tittelen "Reincarnated", som kan være klar før Hove-festivalen.

For øyeblikket er Snoop aktuell med singelen "Young, Wild & Free", et samarbeid med 24–årige Wiz Khalifa, som også er booket til Tromøya i sommer.

– Siden vi allerede har den neste generasjonens neste storstjerner som Mac Miller og Wiz Khalifa på plakaten, er det ekstra gøy å kunne invitere en veteran og foregangsartist som Snoop til å runde av ballet. Hvem vet – kanskje vi får se dem på scenen sammen også, sier Gunnufsen.

Snoop Dogg har gjestet Sørlandet tidligere. I 2005 spilte han på Quart–festivalen i Kristiansand.

Årets Hovefestival går av stabelen mellom 26. og 29. juni. Andre artister som er klare for er Skrillex, Dropkick Murphys og Rise Against.