GRIMSTAD: — Vi er beæret over at dere vil ha med en gjeng amatører fra Vennesla, sa Geir Sandaker, initiativtaker i PULS, under en pressekonferanse i Fjæreheia fredag.

— Dere er profesjonelle. Dette behersker dere. Det garanterer jeg, repliserte Kilden-sjef Bentein Baardson raskt.

Venneslabandet PULS har hyllet Pink Floyd med lys, lyd og laser foran 15.000 venndøler og sørlendinger gjennom flere år. Etter fire fullsatte konserter i Kilden i fjor sa de takk for seg som artister. Men Baardson ville det annerledes.

— Da jeg var på vei ned til Bentein, hadde jeg egentlig bestemt meg for å si nei. Vi hadde lagt opp, sier Sandaker.

Skal flytte fjell

— Jeg så konsertene i Kilden, og jeg "ble greben av PULS", sa Baardson med venndølsk klang i Fjæreheia fredag, før han fortsatte:

— De imponerte ikke bare musikalsk, men også med evnen til å tenke konseptuelt. Det er ikke så ofte musikere tenker visuelt. De laget en teatral konsert. Jeg har sett seks-sju konserter med hyllest til Pink Floyd, og dette er den beste.

Kristiansandsfirmaet BLANK, som lager det tredimensjonale lysshowet som vises på Torvet hver jul, skal lage 3D-showet i Fjæreheia. - De viste en prøve her i august, og da datt jeg bakover. Jeg følte at veggen kom mot meg, og det var rett før jeg begynte å løpe, sier Baardson, og legger til at de skal bruke seks 3D-kanoner i Fjæreheia, mot to under juleshowet i byen. Foto: Kilden

Baardson innkalte derfor Sandaker til et møte på kontoret i Kilden. Og da Kilden-sjefen la fram sine planer, som blant annet innebar et 3D-show der den drøyt 40 meter høye og 50 meter brede klippeveggen i Fjæreheia skal revne og åpne seg for musikken, måtte det planlagte avslaget vurderes på nytt. Sandaker sendte ut sms til sine artistkolleger. Alle svarte positivt.

3D ga comeback

Ni av bandets medlemmer var på plass i steinbruddet, og samtlige så ut til å glede seg til sommeren. 11. juli blir det premiere.

— Det er alltid spennende å spille ute, og visuelt blir dette noe helt annet, sier vokalist Per Ove Åteigen.

— Det blir mektig, men jeg blir nesten flau over alle de rosende ordene fra Baardson, sier Bixi Robertsen.

— Hvis det ikke hadde toppet det vi har gjort tidligere, hadde vi sagt nei. Kilden har brakt inn en tredje dimensjon i showet vårt, og uten det hadde vi ikke gjort det. Dette blir en ny dimensjon for PULS, sier Sandaker.

Kan bli ekstrashow

Seks forestillinger er planlagt. Det kan bli flere.

— Vi har seks konserter over to helger, så det er åpning for ti konserter om vi tar i bruk dagene i mellom. Vi var skeptiske til Kilden, og trodde på en eller to utsolgte forestillinger. Vi får håpe på det samme her, sier Sandaker, og tenker på de fire showene i Kilden, som alle var utsolgt.

Det var en stolt Bentein Baardson som kunne presentere PULS i Fjæreheia fredag. - Dette blir en av de største satsingene vi gjør i 2014, sammen med "Les Misérables". Dette er stort, sier Baardson. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det er sommerferien deres som blir ødelagt, sier Baardson, og virker sikker på at det blir flere enn de seks planlagte konsertene.

— Vi bringer artister til Sørlandet, men dette viser at vi også kan løfte opp noe av de beste vi har. Vi kan gi dem nasjonal gjenklang, sier Baardson.

Kilden-sjefen tror PULS vil trekke halve Vennesla til Fjæreheia sommeren 2014. Men han er også sikker på at nyheten om Pink Floyd-hyllesten vil nå bredere enn langs Sørlandskysten.

— Det vil komme mye folk fra Oslo. Og omtrent 70 prosent av de som går på Pink Floyd-hyllest er menn, så dette er guttas ball, avslutter han.