KRISTIANSAND: — Det er veldig hyggelig. Det er vel i grunnen en anerkjennelse av det jeg har gjort, sier Scherpf.

Hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune bestemte på et møte tirsdag at teaterinstruktør, regissør og tidligere teatersjef Alex Scherpf tildeles fylkeskulturprisen for 2013. — Det er høyst fortjent. Han har jobbet med teater og amatørteater i flere år, og er en ressurs i scenesammenheng, sier fylkeskultursjef Anne Tone Hageland.

Scherfp ble utdannet ved regilinjen ved Statens teaterhøgskole, og har vært teatersjef ved både Beaivvàs Sàmi Teàhter og Agder Teater. Høsten 2011 fikk han påvist hjernesvulst, og etter det har den kontroversielle regissøren kjempet den viktigste kampen langt borte fra scenegulv og teatersaler. Scherfp er under cellegiftbehandling, og kona Reidunn Gøthesen Scherpf mener prisen betyr mye med tanke på situasjonen de er midt i.

— Når vi er i en sykdomsfase gjør en slik pris at en ikke føler seg glemt. At man blir verdsatt selv om man er borte fra arenaen, sier hun.

— Endelig får Alex den anerkjennelsen han fortjener, og som ikke Kristiansand turde å gi ham, fordi de mente han var for kontroversiell. Det er det en kunstner skal være, sier mangeårig samarbeidspartner Rune Andersen.