Eikerapen Roots Festival arrangeres i år for tiende året på rad, og fredag ble det kjent at CC Cowboys er blant artistene som spiller på utendørsscenen på festivalen oppunder fjellet i Åseral.

CC Cowboys' vokalist Magnus Grønneberg har vært mye å se på flatskjermene i de tusen hjem denne vinteren, nærmere bestemt i programmet "Hver gang vi møtes". I august møter Magnus bandet sitt til en liten spillejobb på Eikerapen, hvor de også opptrådte i 2010. Der blir det etter alt å dømme allsang til mange av CC Cowboys tallrike landeplagehits fra årene rundt 1990 og utover.

Vilt, vakkert og fuktig blir det nok også når DDE går på hovedscenen fredag 2. august. Trønderrockerne har holdt det gående i 20 år, og har sort belte i folkelig appell. De har allerede spilt på Eikerapen Roots flere ganger. Også de var for første gang på Eikerapen i 2010. Tønes er en artist som har rykket opp minst et par divisjoner i popularitet siden forrige gang han gjestet Eikerapen. Det var i fjor han spilte på miniscenen Ellings Hage, men i år åpner han kvelden på hovedscenen 2. august. Tønes ble folkeeie med albumet "Sån av Salve" som kom i fjor, og det kan påregnes mer knusktørr humor når han går på scenen på Eikerapen.