SIRDAL: — Fordi våre reisende har så mange reisedøgn i året, oppfattes dessverre ikke dette som egnet overnattingssted. Særlig i forhold til mat blir det komplisert: Våre medarbeidere har ikke tid til å lage mat selv, eller mulighet til å medbringe mat av praktiske årsaker. Tonstadli er et flott sted, men vi ser dessverre ikke at vi kan få inn alle våre turnedeltagere på en god måte, heter det blant annet i brevet frå direktør Riksteateret, Åse Ryvarden, skriverSirdølen.

Heller ikke de små barneforestillingene vil heretter besøke Sirdal.

Inspeksjon

I februar kom det frem at Riksteateret ville si farvel til opptredener i Sirdal. Da engasjerte både ordfører og rådmann seg. Selv fylkeskultursjefen i Vest-Agder grep inn.

Og 21. mars kom Riksteaterets inspisient Christian Venge på befaring til Sirdal. Han besøkte både Tonstadli og messa hos Sira-Kvina kraftselskap."Den siste fall bort, sidan kraftselskapet sjølv var skeptisk til at messa kunne nyttast til dette føremålet." heter det i meldingen fra Sirdølen.

— Når vi nå ikke finner praktisk gjennomførbare løsninger, må vi dessverre bare fastslå at Riksteatret ikke kan fortsette å besøke Sirdal. Vi håper likevel sirdølene vil besøke oss enten i Kvinesdal eller i Egersund, og vil gjerne diskutere hvordan vi kan bidra til det, skriver Åse Ryvarden.

Mangler alkohol

Daglig leder Ingve Nord-Varhaug ved Tonstadli ferie-, kurs- og misjonssenter mer enn antydet i februar at alkoholmangel var den egentlige årsaken. Han sa de hadde et nybygg med åtte hotellrom og tre leiligheter, som Riksteateret brukte senest i fjor høst.

— Jeg har ikke fått noen klager før. Men jeg tror nok årsaken må være at vi ikke har restaurant eller alkoholservering, sier Nord-Varhaug