KRISTIANSAND: — Jeg tror John Fogerty treffersørlandspublikummet helt perfekt, sier en tilfreds Trond Aage Nyhus i OdderøyaLive Festival. Onsdag formiddag offentliggjorde han at festivalen utvider frato til tre dager, og at John Fogerty er navnet som åpner det hele 11. juli. Dabør Bendiksbukta være full av cowboyhatter og boots fra samtlige av landsdelensindre og ytre bygder, for John Fogerty og Creedence Clearwater Revival trefferbåde rockere og countryfans i mange aldre.

- Levende legende

Fogerty har til sammen 399 uker bak seg på VG-lista, og haner på Rolling Stone Magazines 100 på topp-liste som både vokalist, gitarist oglåtskriver.

— Det er ingen tvil om at det er enlevende legende som kommer til å stå i Bendiksbukta 11. juli, og han kommer tilå dra sanger fra hele hitkatalogen sin. Det var han som skrev det meste avhitsene til Creedence også, sier Nyhus med henvisning til seksti- og syttitallsbandethvor Fogerty var en av de kreative drivkreftene. Det innebærer at klassikeresom "Bad Moon Rising", "Fortunate Son", "Up Arond theBend" og "Proud Mary" blir å høre i Bendiksbukta 11. juli.

Det er nemlig den minste av Odderøyas to arenaer festivalenarrangeres på, og Nyhus har ingen planer om å flytte konserten til OdderøyaAmfis 20.000-kapasitet.

8000 publikummere

— Vi har kapasitet til 8000publikummere i bukta, og vi føler vi er på det nivået vi skal være. Vi haringen planer eller ønsker om å vokse oss størst mulig, sier Nyhus.

Billettsalget til festivalen var godt i gang på de tidligereannonserte navnene som blant andre er Roxette, CC Cowboys, Kaizers Orchestra ogJarle Bernhoft.

— Det hadde lenge ligget i kortene atvi skulle utvide til tre dager. Vi har jobbet med flere alternativer, men ingenav dem var så bra som det vi nå har fått til, sier Nyhus.

Nå regner han med å booke inntil syv artister i tillegg,blant annet for å ha tre navn å fylle plakaten med onsdag 11. juli under JohnFogerty. Sistnevnte er på verdensturne i sommer, og den andre konserten hanspiller i Norge foregår på countryfestivalen på Vinstra.