Dette trekløveret viste frodig fantasi under paraply-pyntingen. Victoria Skjelanger har høst-tema, Magnhild Bjelkåsen satser på halloween og Leah Bækklund på dyrepark-tema. Foto: Jostein Blokhus
Hanne Eik-Jørgensen og Tuva Emilie Hægeland hadde viet seg halloween og klovnerier. Foto: Jostein Blokhus
Johanne Thygesen og Ina Edelsteen Gaustad var blant de mange som prøvde seg i bokseringen. Foto: Jostein Blokhus
Eli Bentsen og Jan Nilsen slo takten i et humørfylt hornorkester. Foto: Jostein Blokhus
Marit Haugland hadde satset på et brennmanet-tema, Linn Mari Amdal på "Tatt av vinden" og Leo Haugland på hai og sild. Foto: Jostein Blokhus
Guro Blix og Sofie Paauw satset alt i bokseringen. Foto: Jostein Blokhus
Dette trekløveret viste frodig fantasi under paraply-pyntingen. Victoria Skjelanger har høst-tema, Magnhild Bjelkåsen satser på halloween og Leah Bækklund på dyreparken. Foto: Jostein Blokhus
Aasta Kjenes fryder seg på ryggen til islandshesten Isak, mens Silje Fossli passer på. Foto: Jostein Blokhus

LILLESAND: Hornmusikken jazzet i vei i beste New Orleans-stil, mens et overveldende antall mennesker i alle aldere virkelig hadde gjort seg flid med sine paraplyer. Og her var temaene mange, fra halloween til høstblader, edderkopper og kosebamser. En imponerende hai observerte vi også.

Imponert over kreativitet

— Veldig moro. En enorm oppslutning, sier leder for Kulturnatta, Lise Andersen. Hun var imponert over folks kreativitet og tipper at det må ha vært et par hundre aktive deltakere i paraden, pluss haugevis av "rævediltere", som man kaller det i Bergen.

I det hele tatt ser det ut til at Kulturnatta etter hvert har prentet seg inn i folks bevissthet. Utover kvelden følte man seg hensatt til en kombinasjon av 17. mai, åpning av LillesandsDa'ene og nyttårsaften. Det hele ble da også avsluttet med et gedigent fyrverkeri.

Kultur til de fleste

Etter vel gjennomført parade fant svært mange turen opp i kommunestyresalen for trylleshow med Jan Øyvind. Her ble det virkelig stinn brakke, om vi kan bruke et slikt uttrykk om det ærverdige rommet. Og høyt oppe på museumsloftet inviterte Alvhild Gulbrandsson lettskremte jenter og gutter til skikkelig spøkelsesstemning a la Gabriel Scott. Det kan være virkningsfullt med hvite laken i mørket.

Mange ville prøve seg i boksingens kunst med det som må være norgeshistoriens største boksehansker, tombolahjulene gikk, og strålende ungjenter fikk en liten ridetur på islandshestene fra Kjerlingland. Og i Strandhaven var det tid for erotiske noveller ved tidligere Fædrelandsvennen-medarbeider Jørund Flaa.

— Dette er åttende gangen vi arrangerer dette. Og jeg tror mange føler behov for noe slikt på en årstid der det ellers ikke skjer så mye av den slags, sier Lise Andersen. Natta, eller rettere kvelden, har et eget styre, satt sammen av representanter for kulturkontoret, folk fra kulturlivet og handelsstanden.