KRISTIANSAND: Sørnorsk jazzsenter arrangerer fra 11. til 20. april den andre av vårhalvårets to turneer. På denne turneen skal Moskus presenteres for jazzpublikummet i Agder og Telemark.

Jazztrioen var tidligere i år nominert til Spellemannpris både i klassen Årets nykommer og jazz. Daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Jørn Harald Størkson, er storfornøyd med timingen for en Sørlands-turné for jazztrioen.

— Det er ikke uten grunn at Sørnorsk jazzsenter har ønsket seg nettopp Moskus på turne i regionen. Pianist Anja Lauvdal er fra Flekkefjord og trioen et av de mest spennende nye unge jazzensemblene vi har. I 2011 fikk de Grappa Musikkforlags debutantpris – som første jazzband noensinne, skriver Størkson i en pressemelding.

Moskus består foruten Lauvdal av Fredrik Luhr Dietrichson på bass og Hans Hulbækmo på trommer. Trioen ga ut sitt debutalbum "Salmesykkel" i fjor høst, og fikk gode kritikker i både inn- og utland. Bandet er for tiden i gang med innspilling av sitt andre album.

Moskus var også en av finalistene i Jazzintro; kåringen av "Årets unge jazzmusikere" 2012 og representerte Norge på den store jazzmønstringen "Young Nordic Jazz Comets" i København i fjor. Der ble fem av Nordens mest lovende unge jazzensembler presentert med konsert i Copenhagen Jazzhouse. Lauvdal ble også tildelt Statkraft Young Star-stipendet i 2011, et stipend som deles ut av Statkraft og Oslo Jazzfestival i fellesskap.

Turneen starter i Skien torsdag 11. april, og fortsetter i Risør, Farsund, Mandal, Bø og Arendal før den avsluttes i Flekkefjord lørdag 20. april.