— Jeg er vokst opp i en kristen familie og med kristen bakgrunn og jeg tror på Gud. Og jeg har respekt for at det finnes ulike meninger om det jeg holder på med, sier Lisa Williams. Den britiske kvinnen er verdenskjent som medium og formidler av det som presenteres som kontakt med de døde. Nå er hun på norgesturne, og torsdag opptrer hun i Kilden med showet "Messages from beyond". Showet går ut på at hun velger seg ut personer i publikum som hun hjelper til å få kontakt med avdøde slektninger eller venner.

Det var forrige uke Fædrelandsvennen skrev om at fylkesleder i Human-Etisk Forbund Vest-Agder, Elisabeth Smith og biskopen i Agder og Telemark, Stein Reinertsen begge retter kritikk mot showene hennes.

Respekt

— Det er betenkelig dersom noen tjener seg rike på å formidle kontakt med de døde. Dette er noe Bibelen fraråder, og i kirken tror vi ikke på kontakt med de døde, sa biskopen.

— Dette er humbug! Jeg synes det er dårlig gjort å sko seg på andres sorg og lengsel etter å møte avdøde slektninger og venner, sa Elisabeth Smith.

— Folk har forskjellig tro, og jeg kan respektere at ikke alle tror på det samme som meg. Den respekten bør gå begge veier, sier Lisa Williams.

— Er det virkelig tilfelle at du kan snakke med de døde?

— Ja, det kan jeg. Dette er en evne jeg har fått. Jeg hadde helst sett at det ikke fantes sorg og savn i verden slik at jeg slapp å gjøre dette for mennesker. Men når det er sagt: denne evnen er en gudegitt gave som jeg er takknemlig for å ha slik at jeg kan hjelpe folk til å finne trøst. Jeg elsker det jeg gjør, og jeg har hatt mange fantastiske opplevelser på turneen i møte med publikum, sier Williams.

Selger godt

Dette er ikke første gang hun opptrer i Norge. I 2010 hadde hun 6 utsolgte show, året etter var det 17 utsolgte forestillinger, og i mars i år hadde hun 11 utsolgte opptredener. Denne gangen opptrer hun i sju kulturhus i Sør-Norge, og besøket har også denne gangen vært svært godt.

— Du opptrer for utsolgte hus og det koster mellom 500 og 600 kroner billetten. Da tjener du vel godt på dette?

— Det er ikke jeg som bestemmer billettprisen. Jeg har et management, og den påvirkes også av spillestedene hvor jeg opptrer. Jeg hever fast lønn slik som deg og de fleste andre arbeidstagere. Det folk ofte ikke skjønner er at det kan være en tøff jobb å være på turne fire måneder i strekk og være borte fra barna og familien slik jeg er, sier Williams. Hun forteller at Norge og Australia er de landene der hun synes å være aller mest populær.

— Jeg vet ikke helt hvorfor det er slik, sier Lisa Williams.

Forestillingen i Kilden er den siste på denne norgesturneen og tirsdag formiddag var det ennå billetter å få kjøpt via Kildens nettside.