KRISTIANSAND: — Det blir en skitten film litt lik både "Fucking Åmål" og "Trainspotting", en ungdomsfilm foreldre helst ikke bør se, sier Sten Hellevig.

Kristiansandsregissøren presenterte torsdag kveld filmprosjektet "We are Dryads, who the fuck are you" for bransje og publikum under Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

— Dette blir en unik film på den måten at førti prosent blir musikk. Den bygger løselig på historien om Dryads, et band som var svært hotte i Kristiansand på nittitallet. De spilte to ganger på Quart, og hadde en fanatisk fanskare lokalt. Her var også Thom Hell med sammen med Henrik Moy Askildsen.

Farlig på do

— Dryads bodde i dette huset som var veldig, veldig forfallent på den tiden, og det var tung festing her. Vi har samlet mange ville historier om både spy og sex. Det var så ille på do at du var redd du kunne falle gjennom gulvet, og i filmen skjer kanskje nettopp det, humrer regissør Hellevig.

Han står på Grim rett ved Stiftelsen Arkivet og ser opp på et hus som i dag fremstår som staselig. Med seg har han produsent Terez Hollo-Klausen, og ideen er å finne et lignende hus til innspillingen av filmen.

— Vi har i utgangspunktet tenkt å spille inn i Stavanger, men er åpen for Kristiansand også som location, sier Hollo-Klausen.

Sten Hellevig lager film om kristiansandsbandet Dryads. Foto: Tore André Baardsen

Ikke kul nok

Filmen skal ifølge planen være ferdig alt om elleve måneder, og det er Hellevigs produksjonsselskap King of Popcorn Productions som står bak.

Hellevig var selv innom huset på nittitallet, men var langt fra kul nok til selv å bli medlem av gjengen rundt Dryads.

— Jeg ble glad bare de sa hei til meg på gata, sier Hellevig.

På midten av nittitallet arbeidet Hellevig selv som musikkjournalist for Fædrelandsvennen.

— Jeg ble overveldet av det jeg hørte. Dessverre oppløste de seg selv da det begynte å bli alvor med muligheter for platekontrakt og slik. Men jeg har fått tak i demoene og alt de spilte inn, og dette skal vi bruke i filmen, sier Hellevig.

Victoria-skuespiller

Handlingen i filmen er lagt til nåtid, og musikken skal spilles inn på nytt. Manuset blir skrevet av Trond Arntzen og skal være ferdig 1. mai. Castingen er også godt underveis. Til en av rollene i bandet har Hellevig og Terez Hollo-Klausen sikret seg Iben Akerli. Skuespilleren gjorde seg sist bemerket som hovedrolleinnehaver i den norske storfilmen "Victoria".

— Hun spiller Henriette som er vokalisten i filmen. I virkeligheten var jo Henrik Moy Askildsen vokalisten, sier Hellevig.

I virkeligheten gikk det dårlig med Dryads til slutt, og drømmen om kontrakt med et storselskap forble en drøm.

— Kanskje går det bedre i filmen, sier Hellevig og smiler lurt.