Fans: Daniel Arntzen (13), Mads Grandal (13) og Henrik Syvertsen Haaland (13) vil ha med seg det som skjer i Mandal. Derfor hadde de tatt turen på Madcons konsert i kveld. ?Vi gleder oss veldig til de kommer på scenen, sa trioen noen minutter før konserten. Foto: Espen Sand
Skapte liv: Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam skapte et enormt liv i Mandal. Foto: Espen Sand
Gjesteartist: Mandalitten André Hadland (i midten), med artistnavnet Son of Light, var med som gjesteartist på en av låtene til Madcon i kveld. Foto: Espen Sand
Yosef Walde-Mariam i Madcon Foto: Espen Sand
Tshawe Baqwa i Madcon Foto: Espen Sand
Madcon hadde konsert i Buen Kulturhus Foto: Espen Sand
Madcon hadde konsert i Buen Kulturhus Foto: Espen Sand
Lokal oppvarming: Bandet fra Lindesnes, Tina Foss and the Mofos, varmet opp publikum før konserten til Madcon. F.v: Lars Møll Kleiven, Reidar Salvesen, Tina Foss, Idar Skoie og Mathias Gorset Bodin. Foto: Espen Sand
Kastet skjorta: Tshawe Baqwa ble skikkelig varm i trøya under konserten til Madcon i Mandal. Så varm at han faktisk kastet skjorta midtveis i showet. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Tusen takk Mandal. Dere er helt sinnsyke jo, skrek Yosef Walde-Mariam fra scenen. Som svar fra et fullstappet Buen kulturhus fikk han et øredøvende jubelbrøl.

Walde-Mariam danner sammen med Tshawe Baqwa den populære duoen Madcon. I kveld gjestet de Mandal som eneste by på Sørlandet denne sommeren. I en times langt show fikk publikum full valuta for pengene. Mads Grandal (13) var en av de mange unge tilhengerne som møtte opp til kveldens konsert i Buen.

— Jeg synes musikken til Madcon er utrolig kul. Jeg har vært på konsert med dem en gang tidligere i Stavanger, men da var det et voldsomt regnvær som la en demper på konserten. Her inne kommer det garantert ikke til å regne, smilte Grandal, mens han og kameratene Daniel Arntzen (13) og Henrik Syvertsen Haaland (13) kjempet om plassene helt fremme ved scenen.

— Det begynner å bli veldig trangt her, men det tror jeg skal gå bra, mente Arntzen.

Da Madcon fyrte i gang den ene hitlåten etter den andre, var det få som bekymret seg over plassmangelen. Madcon har de siste årene opparbeidet seg en status som et av Norges aller mest populære band. På låtmenyen fikk publikum smake blant annet "Beggin", gjennombruddslåten til Madcon som solgte til seks ganger platina i Norge i 2007, og "Glow" som ble en internasjonal hit da den ble fremført som pauseinnslag i melodi grand prix i 2010. Opprinnelig skulle Madcon ha spilt i Mandal 12. mai, men måtte avlyse konserten på grunn av stort arbeidspress. Guro Wendelbo, koordinator for barne- og ungdomsrådet (BU) i Mandal, forteller at Madcon ikke ønsket å avlyse konserten og derfor kom med en ny dato.

— ble en del ekstra arbeid i og med at bandet ga beskjed om utsettelsen bare halvannet døgn før den opprinnelige datoen for konserten. Det var veldig tøft. Vi har jobbet på spreng og når vi først har fått dem her i dag, så er det helt fantastisk, smiler Wendelbo.

Bak arrangementet stod BU i spissen, som hadde 13 ungdommer som har jobbet med arrangementet. Wendelbo forteller at ungdommene har gjort det meste av arbeidet i forbindelse med konserten, blant annet omfattende markedsføring, innsamling av sponsormidler og selve gjennomføringen. Wendelbo var selv spent på hvordan denne konserten ville fungere i Buen.

— Dette er jo på en måte premiere for denne typen konsert i Buen og vi var spente på hvordan det ville fungere. Vi har 14 vakter med oss i dag, i tillegg til Røde Kors og en ambulanse. Vi har ikke registrert noe negativt og vi mener at arrangementet har gått over all forventning, konkluderer Wendelbo.