KRISTIANSAND: Bystyret i Kristiansand vedtok i dag ny kulturstrategi for de neste ti årene.

Krfs Harald Sødal fremmet på nytt forslaget om at Kvartal 5 i Posebyen skulle inkluderes i "kulturaksen" mellom Kvadraturen og Odderøya, som er definert som et satsingspunkt i strategiplanen.

Her stemte bystyret mot, med 28 mot 25 stemmer.

Prosessen har foregått siden i september i fjor, da kulturstyret behandlet kulturdirektør Stein Tore Sorthes forslag til strategiplanen 2013-2023. Planen ble sendt ut til høring, og det ble også holdt et åpent høringsmøte i oktober. Flere reagerte på at Kvartal 5 i Posebyen var utelatt fra kulturaksen, og Sødal mente bystyret burde lytte til disse.

— De har latt seg høre, så får de en kald skulder. Er det ikke bedre å skaffe seg medspillere enn motspillere i denne strategien? sa Sødal fra talerstolen.

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe kjente seg ikke igjen i beskrivelsen. Han mener Posebyen er sentral for Kristiansand, men i en annen sammenheng enn å skape folkeliv i Kvadraturen.

Ap fremmet imidlertid et forslag om at Kvartal 5 skal være en egen sak som skal opp til behandling i bystyret. Dette ble enstemmig vedtatt.

Bortsett fra kulturaksen, er vekst og profesjonalisering og identitet og stolthet definert som hovedsatsingsområder i strategiplanen. Bystyret vedtok forslaget som et enstemming kulturstyre gikk inn for i januar.