Susanne Sundfør er Norges ener innen popsjangeren for tiden. Hun står også øverst på plakaten under årets Canal Street. Foto: NTB Scanpix
Ida Jenshus blander country, pop og rock og har høstet mange lovord hos anmelderne de siste årene. Foto: Lien, Kyrre
CC Cowboys svikter sjelden live. De spiller på Canal Streets hovedscene før Lars Winnerbäck torsdag 28. juli. Foto: Kristin Ellefsen
Jonas Alaska skal gjøre den tradisjonelle konserten på Lille Torungen fyr. Foto: Kjartan Bjelland
Astrid Smeplass er en av de mest attraktive artistene for det yngre Canal Street-publikummet. Foto: NTB Scanpix
Messing with Voice er et jazzensemble som flørter med en rekke andre sjangre og musikalske uttrykk. Foto: CF-Wesenberg

— Susanne Sundfør er en av de artistene flest har spurt etter de siste årene, sier Canal Street-sjef Mats Aronsen.

Susanne Sundfør er Norges ener innen popsjangeren for tiden. Hun står også øverst på plakaten under årets Canal Street. Foto: NTB Scanpix

I år har han hentet den norske popdronningen til Arendal. Hun topper plakaten under årets Canal Street, etter å ha sanket spellemannprisene «årets album», «årets produsent» og «årets popsolist» for sin meget kritikerroste plate «Ten Love Songs».Før helga slapp festivalen jazzensemblene Messing with Voice og Dirty Mountain til lørdagsprogrammet, noe som gjør at festivalen nærmer seg komplett. Programmet har dermed fått en sterk, skandinavisk profil i år. Men festivalen har også booket en internasjonal, om enn noe forhenværende, popstjerne. Nemlig irske Gilbert O'Sullivan, blant annet kjent for gamle hits som «Clair» og «Alone Again (Naturally)». Dermed blir det et stort spenn innen popsjangeren i løpet av fredagskvelden i Arendal sentrum.

Rocka svenske

Dagen før handler det blant annet om det festivalsjefen kaller for «amaricana-orientert folkrock». Headliner denne kvelden er svenske Lars Winnerbäck, som etter hvert har opparbeidet seg en solid fanskare også i Norge.

— Han er en historieforteller, en singer/songwriter i amerikansk Bob Dylan-tradisjon, men på svensk. Og han har et veldig rocka liveshow, sier Aronsen om Winnerbäck, som platedebuterte allerede i 1996 med «Dans med svåra steg».

Ida Jenshus blander country, pop og rock og har høstet mange lovord hos anmelderne de siste årene. Foto: Lien, Kyrre

En annen norsk kritikeryndling, Ida Jenshus, står også på hovedscenen denne kvelden.— Det er viktig å komponere hele kvelder som er spennende. Vi ser på om de fungerer bra som liveartister, men det er også viktig å hente navn som har appell til vårt publikum, som gjerne er mellom 30 og 50. Og så har vi en yngre satsing lørdag med artister som Astrid S, Sondre Justad og OnklP, forteller festivalsjefen.

Jobber langsiktig

Aronsen sier at forhåndssalget i år er hakket bedre enn i fjor på samme tid. Han forteller også at 2015-festivalen trolig er den beste de har hatt, økonomisk sett. Den gang hadde de artister som Beth Hart og Suzanne Vega på plakaten. Begge hadde vært på blokka til festivalsjef Aronsen i lang tid.

— Vi starter ofte med tanker om artister som vi kanskje ikke klarer å hente umiddelbart. Patti Smith er et annet eksempel på en artist vi jobbet tungt med i flere år. Men når vi har fått tak i en artist, så er det retningsgivende for den dagen. Så har vi hele tiden en tanke om eldre artister også, et slags «pop history»-perspektiv. Når det gjelder de spesielle scenene våre, som kirkegården og fyret, så er det en litt annen tilnærming. Da handler det om totalopplevelsen rundt artist og scene, sier Aronsen.

Jonas Alaska skal gjøre den tradisjonelle konserten på Lille Torungen fyr. Foto: Kjartan Bjelland

Fyrkonserten i år blir med Åmli-artisten Jonas Alaska, som nå har tre album og en lang rekke konserter i bagasjen. Ingebjørg Bratland opptrer på kirkegården samme dag — onsdag 27. juli.