ROCK/POP/FOLK

First night on earth. (Warner)

Det fjerde albumet til Real Ones begynner utmerket med den majestetiske poplåten «Who wouldn't like?». Deretter følger den minst like flotte, fine og fengende «Sister to all» med sterk duettvokal av Susanne Sundfør. Den friske og rytmisk sterke «Yaya» er vital nok, og den besnærende «Saskatoon» er en annen vinner på dette albumet. Hadde Real Ones klart å levere godsaker på dette nivået, ville vi kalt «First night on earth» en klassiker allerede nå.

Vokalist og hovedsangskriver David Chelsom Vogt har det i seg sammen med broren Ivar. Begge er låtsnekkere som kan skape de helt store melodiene. Det viste de også på forgjengeren «All for the neighbourhood», men heller ikke nå klarer Real Ones å kjøre det gode løpet helt i mål. Det blir litt ujevnt der de veksler mellom ballader, folkrock og smarte poplåter, og den 11 minutter lange avslutningslåten, «Endless night», inspirert av den britiske poeten William Blake, er litt tung å fordøye.

Når det er sagt, Real Ones er virkelig gode musikere. De har opparbeidet et eget, lett gjenkjennelig sound som også fungerer utmerket når de står på en scene. Og her er tross alt en håndfull låter her som det er lett å spille om og om igjen. Lenge!