Musikken bobler og koker over av mandolin, banjo, fele, munnspill, dobro og steelgitar. I tillegg er det selvsagt bass og trommer i lydbildet. HardCore Troubadours fyller på med mye flerstemt sang, og de har tatt på seg oppgaven det er å videreføre arven av artister som Steve Earle, Johnny Cash og Bob Dylan.

Utgangspunktet er med andre ord veldig bra, og det gjør i tillegg godt å høre et countryorientert band som kan formidle en slik spilleglede i en produksjon som er uten glatte barberinger. Her er det liv. Og det blir kanskje til og med i meste laget av autentisk formidling. For på noen av låtene hadde det kanskje fungert enda bedre med en mer balansert miks og dybde i lydbildet.

De fleste låtene har bandet skrevet selv, og har i tillegg med noen spor av folk som Steve Earle og Robbie Robertson. Av det egenskrevne materialet er folkcountrylåten ”If I go you will follow” en vinner, mens balladen ”Steel rails hum” høres ut som et riktig singlevalg. Albumet som helhet holder vann. Likevel høres HardCore Troubadours ut som et band som fungerer enda bedre når spiller sine akustiske instrumenter i levende live på en scene.