Hans Petter Moland er kjent for meget engasjerende spillefilmer, der det medmenneskelige lodder dypest, uansett komisk eller dramatisk overflate.

I denne dokumentaren begynner han i kommunen Vik i Norge, en kommune som ble skadelidende etter den såkalte "Terra-skandalen". Derfra reiser han ut i verden for å undersøke sammenhenger og forhold i det økonomiske bildet. Han snakker med økonomer, økonomiske skribenter, tidligere aksjemeglere, politikere, mennesker som er ofre for en finanskrise m.m.

Vi hører strukturer bli strukket opp, vi får analyser, vi blir servert visjoner. Dagens situasjoner blir beskrevet, historiske grep blir oss fortalt, fremtidspek blir verbalt risset opp.

Det er en time og 37 minutter med informasjon som utvider ens innsikt og som også skremmer en. Det blir helt nøkternt opplyst om at "Terra-skandalen" var en nøye uttenkt svindel, der bakmennene, de virkelige bakmennene, visste at alt ville rakne og som kynisk regnet med hvor mye de kunne tjene på dette tapet. "Amerikansk kasinoøkonomi", sier en av filmens eksperter.

Det pekes også på, blant mye annet meget interessant, at når finansiell økonomi overgår realøkonomi, blir finansøkonomien en parasitt.

Innsiktsfull, bevissthetsutvidende — og skremmende. Gå ned på kino og hør hva disse kloke menneskene har å fortelle deg!