Han har ingen større ambisjoner enn å skape litt glede og hygge. Det enkle kan av og til være bra, og Ole Aasmund Brattfjord sin upretensiøse stil er lett å like.

Lyrikeren, sangskriveren og journalisten fra Evje, men som mer enn halvparten av sitt liv har bodd i Mandal, har gitt ut musikk siden 1994. Det mest vellykkede til nå er kanskje «Dalen vår» fra 2012, der han sang om Setesdal og sine egne røtter.

I år fyller Brattfjord 50 år. Det markerer han med to låter som han gir ut digitalt. «Dansevise om våren» slippes 18. april, mens «Sommarkjolen din» skal ut til folket 16. mai. Førstnevnte er ei kort, enkel og umiddelbar vise som tikker i mål på to og et halvt minutt. Brattfjord hyller våren og denne herlige tiden med noe som faktisk ligner litt på Knutsen og Ludvigsen. Litt klisjéaktig tekst, men totalt sett er låten lett og fin.

«Sommarkjolen din» er en ballade full av kjærlighet og livslyst. Rita Flottorp fra Åseral bidrar med sin flotte stemme, og saksofonsoloen til Dag Hundstad er med på å sette farge på den nesten fem minutter lange låten. Trivelig, koselig og litt traust.

Ole Aa Brattfjord.JPG