Litt av debut, men man skal likevel ikke sammenligne den 18 år gamle artisten fra Nottingham med Bob Dylan.Noen har fått den merkelappen klistret på seg tidligere som i ettertid skulle vise seg å bli drepende for karrieren. Men unge Jake Bugg er i alle fall inspirert av Bob Dylan, pluss litt Don McLean og Donovan.

Og så finner vi litt britpop også på dette albumet, slik som på låtene "Taste It" og "Seen It All". Ikke langt unna mye av det Oasis gjorde på sitt andrealbum. Men uansett i hvilken retning Jake Bugg går med sine låter, så henger reima til kassegitaren rundt overkroppen mens han synger sosialrealistiske tekster sett fra hans unge hode.

Uttrykket i låtene er likevel forbausende, retroalderen tatt i betraktning. Men slik er det med artister som er musikknerder; de har spolt seg tilbake i pophistorien og funnet sitt ståsted med en ny og moderne klang.

De 14 låtene til Jake Bugg er korte, effektive og fengende. Variasjonen er passe stor, og i løpet av drøyt 39 minutter har han liret av seg 14 friske låter. Det er ikke bare lett å la seg imponere; det er lett å like det også.