— Det viktigste for oss er å ivareta leietagernes interesser overfor kommunen, sier Linda Voreland. Hun er nyvalgt styreleder for Leietagerforeningen Odderøya Kunst og Kultur (LOKK) som hadde konstituerende allmøte 13. mai.

Med seg i styret har hun Jarle Thorkildsen, Henrik Finseth, Lene Dalgård og Hege Schlichting Lerøen. Vararepresentanter er Elisabeth Kristensen og Arne Vilhelm Tellefsen.

LOKK representerer de 96 leietagerne som leier kommunale lokaler til kunst- og kulturbasert næring på Odderøya. To representanter fra organisasjonen skal også sitte i kommunens referansegruppe for Odderøya sammen med representanter for blant andre Vest-Agder-museet og Kilden.

Strategi

— Det blir to fra styret. Vi vet ikke hvem ennå, men det vet vi når vi har hatt vårt første styremøte. Der skal vi også legge en strategi for arbeidet fremover, sier Voreland.

Det har vært noe vanskelig for medlemmene i LOKK å bli enige om hva foreningens fremste formål skal være.

— Det er mange forskjellige meninger om dette, men vi er samtidig veldig enige om at vi må organisere oss. Det som kommer i første rekke er altså det utleiepolitiske, sier Voreland.

Utviklingsstrategi

Det var på et møte i lokalene til Naturexpo med 30 frammøtte at styret ble valgt 13. mai. På et tidligere møte, 13. mars ble leietagerne enige om å be bystyret utsette vedtaket av kommunens utviklingsstrategi for øya. Årsaken var at leietagerne ikke hadde rukket å komme med en samlet uttalelse, selv om mange hadde uttalt seg enkeltvis i en lytterunde. 61 skrev under på dette oppropet.

Bystyret valgte å overse anmodningen.