— Selv om det har regnet og vært kaldt i hele dag har det ikke ødelagt konsertprogrammet vårt. Oakland Rain åpnet dagen med 150 «paraply-tilskuere» til stede og Blood Music leverte veldig bra. Sara & Arash fikk jeg også sett på ettermiddagen og de har jo en energi som alltid er til å stole på, forteller bookingsjef for Tall Ships Races, Jørgen Skauge.

Bookingansvarlig for konsertene på Tall Ships Races, Jørgen Skauge, er fornøyd med konsertrekken på lørdag. Foto: Kristian Hole

Ett av høydepunktene for bookingsjefen var bestillingsverket som Hilde Hefte skreddersydde til årets runde med Tall Ships Races.— Det var fantastisk bra. Hun har fått helt frie tøyler av oss og leverte en utrolig bra konsert, med det «maritime Sørlandet» som en rød tråd tematisk. Hun har en enorm stemme og jeg anser henne som en skjult skatt i musikknorge, sier Skauge.

- Vi ble nesten rørt til tårer

Publikum satte også pris på den varierte, skreddersydde konserten til Hefte, som bestod av midnattsjazz, sambalåter, rolige hymner til havet og maritime lydeffekter.

Roald Karlsen og Kirsti Karlsen trosset regnværet for å se bestillingsverket som Hilde Hefte fremførte lørdag kveld på containerhavna. Foto: Kristian Hole

— Jeg kjenner ikke til så mange jazzsangerinner, men Hilde Hefte er jeg fan av. Det var helt fantastisk bra i dag. Vi ble nesten rørt til tårer, forteller tilskuer Roald Karlsen.- Hun traff virkelig en rød tråd med det «maritime» temaet. Det var rett og slett en veldig bra konsert, sier Kirsti Karlsen.

Hefte selv var overveldet over responsen fra de fremmøtte. Selv om regnet la en demper på tilskuertallet, er hun fornøyd med de fremmøtte som lagde god stemning.

Hilde Hefte fikk god respons fra publikum når hun spilte på hovedscenen på containerhavna. Foto: Kristian Hole

— Jeg fikk sjokk over den vanvittige bra responsen. De danset til og med på sambapartiene, jublet kristiansanderen til Fædrelandsvennen etter konserten.Rundt klokka ti forsvant de verste regnskyene og Helene Bøksle overtok staffettpinnen på hovedscenen på containerhavna, etterfulgt av Kim Andre Rystad, Marte Wulff, Inger Lise Stulien og Erik Faber. Da hadde folkemengden vokst fra halvfull til stappfull i løpet av en time.

Tettpakket lørdagsprogram

Det var ikke bare et tettpakket show på kvelden. Ettermiddagsprogrammet kunne også by på lokale artister som Sara & Arash, Oakland Rain og Lila. I Kilden var det New Orleans Jazzcab som spredte lystige dixiejazz-toner inne, grunnet regnværet.

— Vi hadde også et program i Kilden lørdag. Det skulle egentlig foregå på kaia, men siden regnet kom så måtte dixiegjengen trekke seg inn, sier Skauge.

Fokus på lokale artister

Årets konsertprogram under Tall Ships Races byr på varierte sjangre og en stor variasjon i artistrekken. Men en rød tråd er at artistene har en tilknytning til Sørlandet.

Helene Bøksle sang sørlandsviser for et tettpakket publikum lørdag. Foto: Kristian Hole

— I år har vi booket veldig bredt når det kommer til ulike musikksjangre. Vi vil prøve å vise alt regionen har å by på, og alle artistene har en eller annen tilknytning til Sørlandet på et vis, sier Skauge.Konsertprogrammet fortsetter søndag, med artister som Alejandro Fuentes, Real Ones, Thom Hell og Love Connection på menyen.