Justin Bieber under opptak til fredagens utgave av talkshowet «Senkveld med Thomas og Harald». Opptakene fant sted i Chateau Neuf. Justin Bieber under opptak til fredagens utgave av talkshowet «Senkveld med Thomas og Harald». Opptakene fant sted i Chateau Neuf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Justin Bieber: - Jeg tar over showet

Den canadiske superstjernen Justin Bieber tok like godt over som programleder da han stilte opp i TV 2s Senkveld-studio.

Iført caps, hettegenser og hullete dongeribukser ruslet Bieber inn i studio, grep mikrofonen og begynte å intervjue TV 2-paret Thomas Numme og Harald Rønneberg.

– Hvordan er det å være verdenskjent, spurte Bieber.

– Jeg er bare en talkshow-vert. Jeg bare stiller spørsmål og sånt tull, spøkte han videre mens Numme og Rønneberg gapskrattet.

Justin Bieber under opptak til fredagens utgave av talkshowet Senkveld med Thomas og Harald. Opptakene fant sted i Chateau Neuf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Superstjernen dro tre låter i studio, kun akkompagnert av gitar, blant dem den nye hiten «What do you mean», i tillegg til «Hold tight» og «As long as you love me», men klagde over hes stemme.– Jeg tror jeg har bronkitt eller noe, sa han.

Etter opptaket skulle Bieber holde en minikonsert for om lag 950 publikummere.

– Norske fans er best

Jubelen steg i taket blant de om lag 100 «belieberne» i studio da 21-åringen erklærte at fanskaren i Norge er helt spesiell.

– Mine norske fans er de største i verden, sa Bieber.

Blant dem som hadde sikret seg billett til studioopptaket, var Maria (14), Herman (18) og Sara (18). De mener det er lett å forklare Biebers enorme popularitet.

– Han lager bra musikk. Og så er han veldig søt og flink til å danse, slår Maria fast.

Herman tror grunnen til at Justin Bieber skaper så mye hysteri blant særlig unge jenter, er at han er i samme aldersgruppe.

– Han er liksom oppnåelig. Det går an å drømme om han, sier han til NTB.

– Alt han synger om, handler om kjærlighet. Og så virker han så snill. Jeg tror det har mye å si, mener Sara.

Superstjernen dro tre låter i studio, kun akkompagnert av gitar, blant dem den nye hiten «What do you mean». Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Overraskelsesbesøk

Bieber ankom Norge i all hemmelighet med privatfly fra Madrid ved 04.30-tiden natt til torsdag. Utenfor Holmenkollen Park hotell, der stjernen hvilte ut før opptakene i Chateau Neuf, dukket det etter hvert opp titalls «beliebers» som hang rundt inngangen, lot seg intervjue og sang Bieber-låter.

Blant dem var tre 17 år gamle jenter som hadde tatt turen helt fra Finland for å se sitt idol, selv om de ikke har billetter til konserten.

Da fansen begynte å samle seg utenfor Chateau Neuf allerede tidlig torsdag ettermiddag, dro 21-åringen selv på overraskelsesbesøk til en skatepark i Bærum, der han arrangerte en konkurranse på skateboard, før han dro videre til 7. klasse ved Eikeli barneskole.

Der spilte han hangman i klasserommet og lot seg avfotografere på gruppebilde med elevene. Flere av jentene så rimelig himmelfalne ut.

– Hvordan var det da de skjønte hvem du var, spurte Senkveld-programlederne.

– Det var helt utrolig. Men det er så mye mørk energi i verden, så jeg tror det kan bety mye om jeg sprer litt glede og lys i livet, sier Bieber.

Tendenser til hysteri

Utenfor Chateau Neuf ble det tendenser til hysteri da han omsider ankom utpå kvelden. Til tross for det store sikkerhetsoppbudet, greide mange å krabbe under de oppsatte gjerdene og løpe hylende fram for å få et glimt av popidolet.

Grunnen til at canadieren er til Oslo, er for å promotere sitt nye album «Purpose», som kommer ut fredag 13. november.

Hans forrige plateutgivelse var «Under the Mistletoe», som kom i 2011.