Sørlandet har flere utgivelser å by på i år. En av dem er Kristiansandsgruppa Tenderleaves, som kommer med albumet "Sylvartune" 7. mars.

— Det vil bli en utgivelse eksklusivt for vinyl-plate, med blodferskt materiale fra oss, skriver de på sine hjemmesider.

Den kritikerroste Vennesla-artisten Erlend Ropstad, kommer med sitt andre album på norsk i april.

Honningbarna skal i studio i vår for å spille inn nytt album. De håper at albumet blir ferdig før juletider. Foto: Tore André Baardsen

— Den nye plata handler om sorg, det å være helgepappa, kjærlighet og utroskap, sier Ropstad til Fædrelandsvennen.Frontfigur i I Sing My Body Electric, Terje Dragseth, er klar for et travelt år.

— Vi kommer til å gi ut et dobbeltalbum i mars som heter "ZNZ". I tillegg skal vi slippe albumet "Kindness" i april, sier Kristiansanderen.

Terje Formoe gir ut samleboks med Kaptein Sabeltann CD-er i juni. Han gir også ut soloprosjekter med Foto: Torstein Øen

Terje Formoe har også flere jern i ilden i år.— Jeg skal gi ut en Kaptein Sabeltann samleboks med åtte CD-er, den kommer i juni. I tillegg holder jeg på med en barneplate og en voksenplate med egen musikk, sier Formoe.

Hiphop i sør

På hiphop-fronten kommer det også flere plateslipp.

Thomas Jones, som har hatt base i Kristiansand i flere år, kommer også til å gi ut debutalbumet sitt "Drømmen og virkeligheten" rundt juletider. Hans rapkollega fra byen, Simmy Man, vil gi ut debutalbumet "Learn As You Grow" før sommeren. Den lokale rapgruppa Lethal Injection vil gi ut fullengder i juni. Rapduoen Gino og Roger, kommer med deres andre plate "Preget Sinn Del 2" om en måned.

Rock og metall

I metallsjangeren er april en god måned. Black-metal-bandet Sturmgeist gir ut plate i vår.

— Vi i Sturmgeist kommer med nytt album i april, sier frontfigur Cornelius Jakhelln.

I samme sjanger kommer bandet Solefald med sitt åttende studioalbum "Kosmopolis" i april. Honningbarna kommer til å jobbe med nye låter i studio, men er fortsatt usikker på slippdato.

— Vi skal i studio snart for å spille inn ny skive, men det er fortsatt uvisst når utgivelsen kommer, sier bassist Lars Anfrido Emmelthun.

God blanding

Kristiansandsartisten Marte Wulff slipper plate sammen med Kristiansand Symfoniorkester i april.

Kristiansandsartisten Marte Wulff har jobbet tett med Kristiansand Symfoniorkester. I april gir de ut album sammen. Hennes bror, dokumentarfilm-skaper Christian Wulff, har fulgt prosessen og lanserer bakomfilm når platen slippes. Foto: Tore-Andre Baardsen, Irene Svozilik

— Vi har jobbet innmari hardt med dette. Endelig får jeg vist hvor stort og omfattende prosjektet har vært, sier Wulff om albumet og dokumentarfilmen rundt prosessen.Andre plateaktuelle artister i år med tilknytning Sørlandet er Johnny Kahlua, Egil Skram, Ronnie Jacobsen, Depui og Alice and The Mountains. Vokalist i Lillesand-gruppa Heroes & Zeroes, Hans Jørgen Undelstvedt, bekrefter nytt albumslipp fra bandet.

— Vi har akkurat vært i studio og spilt inn en skive som etter planen skal komme etter sommeren en gang, sier Undelstvedt.

Thom Hell ga nettopp ut sitt kritikerroste album "Six", som ble hyllet av Dagbladet og Aftenposten. Flere av "The Voice"-artistene med tilknytning UiA vil også være plateaktuelle. Vinneren av konkurransen, tidligere UiA-student Knut Marius Djupvik, vil gi ut sitt debutalbum til høsten.