— Det blir et morsomt program med litt ukonvensjonell og variert musikk, sier Hans Bodin, programsjef for Kristiansand Symfoniorkester.

Torsdag inviterer Kilden til "Symfonisk kabaret" med KSO og den norske sangeren og skuespilleren Tora Augestad. Mezzo-sopranen har tidligere vært med i Det Norske Solistkor, og synger for tiden med ensemblet Music for a while og trioen BOA. Augestad flyttet til Berlin i 2007, og har de siste årene vært med i flere store europeiske produksjoner.

- Kabaristisk festaften

— Det blir en skikkelig kabaristisk festaften. Dirigenten var veldig fornøyd med hvordan det låt, sier Augestad til Fædrelandsvennen etter å ha gjennomført tirsdagens prøver.

— Tora er en unik artist. Hun er fascinerende og har en enorm utstråling. Jeg håper hun blir like stor i Norge, som hun er i Europa, sier Bodin.

— Jeg var i Paris i forrige uke, og spilte i et musikkteater. Vi opplevde stor suksess, men ingenting slår lyden av et fullt symfoniorkester. Så dette blir stas, sier Augestad.

Synger om de sju dødsyndene

På programmet står Kurt Weill og Bertolt Brechts velkjente "De sju dødssynder", samt musikk av Mauricio Kagel og Heinz Karl Gruber. I tillegg har den norske komponisten Marcus Paus, sønn av visesanger Ole Paus, skrevet minioperaen "Hymns of Hate" for KSO og Augestad. Der har han tonesatt dikt av den amerikanske lyrikeren Dorothy Parker, og verket blir urfremført under konserten i Kilden.

— Hovedverket "De sju dødsynder" er utrolig flott, og det blir stas å gjøre det for første gang. Vi gleder oss veldig. Og Paus har skrevet et rykende ferst verk, så ferskt det går an å bli, sier mezzo-sopranen.

Jonathan Stockhammer er gjestedirigent, mens Kristian Sødal, Runar Nørsett, Lars Kristian Håkestad og Rolf Magne Schmidt Asser fra Kristiansand Solistensemble også bidrar.